Στην αγορά συναλλάγματος παρατηρείται μειωμένη μεταβλητότητα όσο πλησιάζουμε στις ημέρες των αργιών, με τον δείκτη του δολαρίου παρόλα αυτά να διατηρεί τη δυναμική του και να περνά πάνω από το 90.

Η ανακοίνωση του αμερικανικού ΑΕΠ στήριξε τα αμερικανικά χρηματιστήρια, καθώς εμφάνισε τον καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων 11 ετών, οδηγώντας τον S&P500 σε ιστορικά υψηλά, με τον DJIA να περνά πάνω από τις 18,000 μονάδες.

-Η S&P προειδοποίησε ότι η Ρωσία μπορεί να χάσει την πιστοληπτική της ικανότητα με βαθμολόγηση χαμηλότερη του investment grade για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία.
-Ο δείκτης Shangai Comp. έκλεισε  τη συνεδρίαση με απώλειες μετά από φήμες ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να λάβει μέτρα για να σταματήσει το πρόσφατο ράλι του δείκτη.
-Ενίσχυση του γεν παρατηρήθηκε στα βασικά ζεύγη εξαιτίας του profit taking ενόψει των αργιών.
 
 
Ανάλυση αγοράς

EUR/JPY – 24.12

Κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης παρατηρήθηκε ενίσχυση του γεν με τα βασικά ζεύγη του νομίσματος να κινούνται πτωτικά εξαιτίας κυρίως του profit taking. Οι κινήσεις έναντι του ευρώ βρήκαν στήριξη στον ΜΟ 50 τετραώρων με την ισοτιμία να επιχειρεί ανοδική αντίδραση δοκιμάζοντας να διασπάσει ανοδικά και τον 20άρη ΜΟ.
 

Στηρίξεις    Αντιστάσεις
146,40          147,15
146,00          147,45
145,75          147,90          

Facebook Comments