Στα $52,69 η τιμή του αργού – Στα $1.186,2 ο χρυσός

2 λεπτά ανάγνωση
2 Ιανουαρίου 2015

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2009 υποχώρησε το πετρέλαιο σήμερα, με τους επενδυτές να αποτυπώνουν πλέον και τα σημάδια αποδυνάμωσης της αύξησης της μεταποίησης σε Ευρώπη και Κίνα.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου του αργού κατέγραψαν πτώση κατά 1,1% ή 0,58 δολάρια, στα 52,69 δολάρια, διευρύνοντας στο 4,4% την πτώση αυτήν την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το πετρέλαιο έκλεισε το 2014 με απώλειες 48%, πτώση που θεωρείται η  δεύτερη χειρότερη της ιστορίας, μετά τις απώλειες της τάξεως του 51% που σημείωσε το 2008.

Στον αντίποδα, ο χρυσός έκλεισε με μικρά κέρδη, καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν την ασφάλεια του, εν μέσω διόρωσης των μετοχικών κεφαλαιαγορών.

Τα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου του χρυσού σημείωσαν κέρδη της τάξεως του 0,2% κλείνοντας στα 1.186,2 δολάρια ανά ουγγιά.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποχώρηση του χρυσού μετά το ράλι

Σε φάση έντονης μεταβλητότητας εισέρχεται εκ νέου η αγορά του χρυσού.
Εκτακτες ειδησεις Ελλαδα

Χρυσός: Πάνω από τα $5.000 με φόντο την αστάθεια και την αποδυνάμωση του δολαρίου

Σε τροχιά ισχυρής ανάκαμψης επέστρεψε ο χρυσός.
Εκτακτες ειδησεις Ελλαδα

Χρυσός: Οι αγοραστές επέστρεψαν μετά το sell-off – Άνοδος 17% από την αρχή του έτους

Ο χρυσός επέστρεψε πάνω από το ψυχολογικό όριο των $5.000, καταγράφοντας 2η