Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου

Ράλι καταγράφουν τα ευρωπαϊκά ομόλογα

2 λεπτά ανάγνωση
6 Μαρτίου 2015

Ράλι καταγράφουν τα ευρωπαϊκά ομόλογα μετά την χθεσινή ανακοίνωση του Μάριο Ντράγκι ότι από τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου ξεκινά το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.

Παρά το γεγονός ότι τα ελληνικά ομόλογα δεν είναι ακόμα επιλέξιμα από την κεντρική τράπεζα, και δεν πρόκειται να γίνουν πριν τον Ιούλιο, επωφελούνται και αυτά από το διεθνές κλίμα, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί κατά 3 μονάδες βάσης στο 9,48%.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς σημειώνει πτώση στο 1,27%, του ισπανικού υποχωρεί τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,24%, του πορτογαλικού κατά 10 μονάδες βάσης στο 1,69%.

Αντίθετα στα γερμανικά ομόλογα, όπου η απόδοση σημείωσε άνοδο κατά τη χθεσινή ομιλία του Ντράγκι, παραμένει σήμερα σταθερή στο 0,349%.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντίστροφη μέτρηση για την αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου από τον MSCI

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την αναβάθμιση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου από

Ελληνικά ομόλογα: Από το περιθώριο στον πυρήνα της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τον ESM

Ο European Stability Mechanism (ESM) τοποθετεί πλέον τα ελληνικά κρατικά ομόλογα στον

Ελληνικά ομόλογα: Ανθεκτική άμυνα στον παγκόσμιο «σεισμό» από την Ιαπωνία

Παρά το ισχυρό σοκ που προκάλεσε η αναταραχή στην αγορά ομολόγων της