Η αποστολή των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης προς τους Θεσμούς χθες το βράδυ, εντός της προθεσμίας που είχε δοθεί από τους πιστωτές, αύξησε κατακόρυφα τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου στις αγορές, αφού οι επενδυτές άρχισαν να προεξοφλούν την επίτευξη συμφωνίας εντός του Σαββατοκύριακου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση είναι σχεδόν ίδια η βελτιωμένη πρόταση Juncker και αυτό αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες να μην υπάρξει καμία διαφωνία και όλα να λήξουν αισίως. Το γεγονός αυτό προκάλεσε μια σειρά επιθετικών αγορών στα risky assets με αποτέλεσμα να σημειωθούν έντονες κινήσεις κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης.

  • Οι Θεσμοί προσανατολίζονται σε μια συμφωνία-γέφυρα που θα χρηματοδοτηθεί από τα κέρδη της ΕΚΤ, πριν υπογραφεί μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία.
  • Κέρδη 5,1% για τον Shanghai Comp. στο ισχυρότερο ράλι δυο ημερών από το 2008.
  • Πωλήσεις στο γεν από τους επενδυτές οι οποίοι προσανατολίζονται σε assets μεγαλύτερο επενδυτικού κινδύνου.
  • Οι μετοχές αναμένεται να κινηθούν πολύ υψηλότερα σε περίπτωση που το Σαββατοκύριακο υπάρξει θετική εξέλιξη και κλείσιμο συμφωνίας.
  • Προσπάθεια για άνοδο για το πετρέλαιο που θα μπορούσε να σημειώσει σημαντικά κέρδη βραχυπρόθεσμα.
  • Μια ομιλία της Yellen είναι η σημαντικότερη μακροοικονομική είδηση της ημέρας.

Ανάλυση αγοράς

EUR/USD – Άνοιγμα: 1,1075 Υψηλό: 1,1124 Χαμηλό: 1,0990 Κλείσιμο: 1,1035

10 07 15 eurusd

Η ισοτιμία πραγματοποιεί μια πολύ έντονη ανοδική κίνηση καθώς οι προοπτικές μιας συμφωνίας για την Ελλάδα έχουν θετικό αντίκτυπο στην ισοτιμία που ήδη δοκιμάζει πολύ σημαντική αντίσταση στα 1,1135. Οι πιθανότητες για πολύ υψηλότερα κέρδη κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνεδρίασης είναι μικρές καθώς τα ράλι είναι ήδη σημαντικό, όμως αναμένουμε ότι το τέλος της συνεδρίασης είναι αρκετά πιθανό να τη βρει σε υψηλότερα επίπεδα. Σημαντικές intraday στηρίξεις εντοπίζονται στα 1,1100 και στα 1,1075 όπου και θεωρούμε ότι θα υπάρξει νέο αγοραστικό κύμα. Ανοδική αντίδραση και για τους τεχνικούς δείκτες χωρίς όμως ξεκάθαρες ενδείξεις.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,1100                 1,1135
1,1075                 1,1160
1,1040                 1,1190
1,1015                 1,1230

Facebook Comments