Ιταλία: Στο 2,6% το έλλειμμα λέει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής το 2019

2 λεπτά ανάγνωση
12 Νοεμβρίου 2018

Στο 2,6% του ΑΕΠ και όχι στο 2,4% όπως προβλέπει επισήμως ο ιταλικός προϋπολογισμός υπολογίζει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής ότι θα ανέλθει το έλλειμμα της Ιταλίας το 2019.

Η πρόβλεψη αυτή από την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή εποπτείας των δημοσιονομικών στη χώρα έρχεται ένα 24ωρο πριν εκπνεύσει η προθεσμία που έχει δώσει η Κομισιόν στη Ρώμη για αναθεώρηση των σχεδίων της.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της αρχής, Τζουζέπε Πιζάρο, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η διαφορά των 0,2 μονάδων έγκειται στο γεγονός ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού θεωρεί υπερβολικά αισιόδοξες τις προβλέψεις της κυβέρνησης για τους ρυθμούς ανάπτυξης της ιταλικής οικονομίας και υπολογίζει μεγαλύτερο αντίκτυπο από την αύξηση του κόστους δανεισμού στις αγορές ομολόγων.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στ. Κασσελάκης: «Έχω ωριμάσει πολιτικά και ξέρω τί χρειάζεται για να πάω μπροστά η χώρα μου και η Ευρώπη»

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη περί «πολιτικής ωρίμανσης» μοιάζει περισσότερο με επικοινωνιακό

Α. Σκέρτσος: «Η Ελλάδα σταθερά μεταξύ των 3 ευρωπαϊκών χωρών με τα λιγότερα εργατικά δυστυχήματα στην ΕΕ»

Απαντήσεις σε αυτούς που αποκαλεί «εμπόρους πόνου» που εμφανίστηκαν με αφορμή την

Πόσο μεγάλη και πραγματική είναι η απειλή του οικονομικού υπερόπλου της Ευρώπης

Έπειτα από την υποχώρησή του σχετικά με τη Γροιλανδία και την επιβολή