Spiegel: Χαμηλότερους στόχους πλεονασμάτων εξετάζουν οι δανειστές

3 λεπτά ανάγνωση
24 Ιουλίου 2015

Χαλάρωση της λιτότητας, μέσω χαμηλότερων στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα χρόνια, εξετάζουν οι θεσμοί, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Όπως αναφέρεται, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και ο ΕΜΣ συμφωνούν ότι η Ελλάδα δεν θα επιτύχει τον στόχο του 1% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα στο τρέχον έτος λόγω της ήδη επιβαρυμένης οικονομίας της.

Παράλληλα, πάντα σύμφωνα με το Spiegel, για το 2016 θα ήταν έτοιμοι να δεχθούν πλεόνασμα ύψους 1% αντί του προγραμματισμένου 2%. Το ίδιο θα συμβεί και τα επόμενα χρόνια, καθώς οι θεσμοί δεν επιθυμούν να οξύνουν περισσότερο την ύφεση.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα κάτι τέτοιο ενδέχεται να θέσει ωστόσο υπό αμφισβήτηση την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους, από την οποία εξαρτά την συμμετοχή του στο πρόγραμμα βοήθειας ειδικά το ΔΝΤ, ενώ θα πυροδοτήσει τη συζήτηση σχετικά με το αν τελικά η χώρα εξακολουθεί να χρειάζεται ένα «κούρεμα» του χρέους της.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

MSCI: Τί σημαίνει η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά

Η αναβάθμιση από τον MSCI σε ανεπτυγμένες αγορές προσελκύει επενδύσεις και βελτιώνει

Επιτόκια Fed και ECB: Τί σημαίνουν για την Ελλάδα, δάνεια και ανάπτυξη

Οι αποφάσεις επιτοκίων από FED και ΕΚΤ επηρεάζουν άμεσα δάνεια, επενδύσεις, ανάπτυξη

Morgan Stanley: Overweight στην Ελλάδα – Γιατί προτείνει τράπεζες μετά την αναβάθμιση του MSCI

Η Morgan Stanley διατηρεί σύσταση overweight για την Ελλάδα.