Βαθιές πληγές στην Ελλάδα από τη στάση πολλών Γερμανών πολιτικών

4 λεπτά ανάγνωση
10 Μαρτίου 2013

«Ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι από την γερμανική πολιτική επιτέθηκαν στην Ελλάδα όταν εισήλθε στην κρίση, έχει αφήσει στη χώρα βαθιές πληγές» τονίζει ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος της Ευρωομάδας (Eurogroup) Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, διευκρινίζει ωστόσο ότι τον τρόμαξαν εξίσου τα πανό στην Αθήνα με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ να φορά ναζιστική στολή.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus, το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο, ο κ. Γιουνκέρ καλεί τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις, καθώς, διαφορετικά, όπως λέει, «θα δινόταν στις αγορές ένα εντελώς λανθασμένο μήνυμα» και επιμένει ότι «η ενωμένη Ευρώπη αποτελεί τη μόνη ευκαιρία για την ήπειρο».

Απορρίπτει δε τόσο τον σκεπτικισμό όσο και την στροφή στο εθνικό συμφέρον, σε ό,τι αφορά το κοινό νόμισμα. «Για τη γενιά μου το κοινό νόμισμα αποτέλεσε μία πολιτική ειρήνης. Σήμερα, ωστόσο, βλέπω, με μια κάποια θλίψη, ότι στην Ευρώπη πολλοί «χάνουν το δρόμο» σε «μικρές» σκέψεις εθνικού συμφέροντος.

Ο τρόπος με τον οποίο ορισμένοι από τη γερμανική πολιτική επιτέθηκαν στην Ελλάδα, όταν εισήλθε στην κρίση, έχει αφήσει στη χώρα βαθιές πληγές. Εξίσου με τρόμαξαν τα πανό των διαδηλωτών στην Αθήνα με την Καγκελάριο Μέρκελ να φορά ναζιστική στολή. Ξαφνικά ήλθαν στην επιφάνεια εχθρικά συναισθήματα, που θα νόμιζε κανείς ότι είχαν εκλείψει οριστικά. Επιπλέον, και ο ιταλικός προεκλογικός αγώνας ήταν σε μεγάλο βαθμό αντιγερμανικός και ως εκ τούτου αντιευρωπαϊκός», επισημαίνει.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Επίσημο τέλος κάθε επιτήρησης – Αφήνουμε πίσω την επώδυνη παρένθεση της κρίσης»

«Η EE ανακοίνωσε, σήμερα, ότι η Ελλάδα τίθεται πλέον εκτός λίστας των

Ο Τσίπρας, οι εφοπλιστές και τα ψέματα που δεν αντέχουν στον ρεαλισμό

Υπάρχουν στιγμές που η πολιτική συγκρούεται τόσο βίαια με την πραγματικότητα, ώστε

ΔΝΤ: Ανθεκτική η ελληνική οικονομία παρά την ενεργειακή κρίση

Το ΔΝΤ βλέπει ανθεκτική την ελληνική οικονομία απέναντι στις διεθνείς κρίσεις.