Με κέρδη έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, με το αμερικανικό αργό να σημειώνει ένα σερί 9 εβδομάδων με άνοδο.

Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 1,26 δολάρια ή 1,5% την Παρασκευή, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 83,76 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Σε εβδομαδιαία βάση, το αμερικανικό αργό σημείωσε κέρδη της τάξης του 2,6%. Το σερί των 9 διαδοχικών κερδοφόρων εβδομάδων είναι το μεγαλύτερο που έχει σημειωθεί ιστορικά με βάση τα αρχεία που ξεκινούν από τον Απρίλιο του 1983, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.

Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 92 σεντς ή 1,1% την Παρασκευή, στα 85,53 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Σε εβδομαδιαία βάση το Brent κέρδισε 0,9%.

Το συμβόλαια παραδόσεως Νοεμβρίου για το φυσικό αέριο σημείωσε άνοδο της τάξης του 3,2% στα 5,28 δολάρια ανά 1 εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση, ωστόσο, υποχώρησε κατά 2,4%.

 

Facebook Comments