Τα νοικοκυριά θα ξοδέψουν έως €38,5 δισ. περισσότερα από πέρυσι, λόγω της αύξησης της ενέργειας

2 λεπτά ανάγνωση
15 Φεβρουαρίου 2022

Σύμφωνα με την ένωση καταναλωτών Assoutenti, τα ιταλικά νοικοκυριά θα ξοδέψουν, φέτος, μέχρι και 38,5 δισεκ. ευρώ περισσότερα από το 2021, λόγω της αύξησης της τιμής της ενέργειας και των καυσίμων.

«Το κόστος που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις, στο τέλος το πληρώνουν οι πολίτες, όπως είδαμε ήδη τον Ιανουάριο», τόνισε ο πρόεδρος της Assoutenti, Φάμπιο Τρούτσι.

Υπολογίσθηκε ότι κάθε ιταλική οικογένεια θα αναγκασθεί να ξοδέψει 1.480 ευρώ περισσότερο από το πέρυσι, αλλά δεν αποκλείεται, με την πάροδο των μηνών, το ποσό αυτό να αυξηθεί. «Η όλη κατάσταση θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή των πολιτών, οι οποίοι θα αναγκαστούν να μειώσουν δραστικά τη συνολική τους κατανάλωση αγαθών», πρόσθεσε ο Τρούτσι.

Όπως αναφέρουν, χαρακτηριστικά, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός, σε ετήσια βάση άγγιξε το 4,8%, το υψηλότερο ποσοστό από το 1996. Τα είδη τροφίμων, τέλος, τον ίδιο μήνα αυξήθηκαν -πάντα σε ετήσια βάση- κατά 3,8%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές μετά την εκεχειρία στη ΜΑ – Στήριξη από τη μεγάλη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων

Πτωτικά κινούνται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς οι αγορές αξιολογούν τις

ΔΕΗ: Το mega data center της Κοζάνης δεν θα αυξήσει τους λογαριασμούς ρεύματος – Το σχέδιο που αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη της Ελλάδας

Η δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα κέντρα δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη,

ΟΟΣΑ: Ανθεκτική η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 1,9% το 2026 – Στο 2% το 2027

Την διατήρηση ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας παρά την κρίση στη