Αγωγή κατά της Novartis καταθέτει ο Θ. Πλεύρης για βλάβη του ελληνικού Δημοσίου

Αποζημίωση σκοπεύει να διεκδικήσει από την φαρμακοβιομηχανία Novartis για αθέμιτες πρακτικές, που διερευνώνται από την Ελληνική Δικαιοσύνη η κυβέρνηση δια χειρός Θάνου Πλεύρη.
Ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος υπήρξε μέλος και της προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής και γνωρίζει καλά την υπόθεση, κινεί ήδη τις διαδικασίες και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr, έχουν γίνει οι ακόλουθες τρεις κινήσεις:
Οι κινήσεις του υπουργού Υγείας είναι σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα και έρχοντια καθ’ υπόδειξη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Το Συμβούλιο, είχε γνωμοδοτήσει ομόφωνα ώστε να προχωρήσουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου συγκεκριμένες δικαστικές και εξώδικες ενέργειες για την αποκατάσταση της όποιας ζημίας και ηθικής βλάβης προήλθαν από τη μη νόμιμη δράση της Novartis.
«Η Κυβέρνηση, ενεργώντας θεσμικά και με πλήρη διαφάνεια, με γνώμονα τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και των λοιπών θιγομένων δημοσίων νομικών προσώπων, από ενέργειες της εταιρείας «NOVARTIS Hellas Α.Ε.Β.Ε.», ζήτησε, διά των συναρμοδίων Υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Δικαιοσύνης, από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ν.Σ.Κ.), ως κατ’ εξοχήν, βάσει του Συντάγματος, νομικού συμπαραστάτη του Δημοσίου, την υπόδειξη των ενδεικνυόμενων δικαστικών και εξωδίκων ενεργειών για την αποκατάσταση της όποιας ζημίας και ηθικής βλάβης έχουν υποστεί οι ως άνω φορείς από μη νόμιμες ενέργειες της ανωτέρω εταιρείας».
Facebook Comments