Χρηματιστήριο: Επιφυλακτικότητα και αναζήτηση κατεύθυνσης

2 λεπτά ανάγνωση
22 Μαρτίου 2023

Με ήπια πτώση στη συνεδρίαση της Τετάρτης έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις βραχυχρόνιων κερδών, μετά την ανοδική κίνηση των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.044,96 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,45%, ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.060,90 μονάδες (+1,07%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 75,69 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 27.215.925 μετοχές.

Ανοδικά κινήθηκαν 50 μετοχές, 42 πτωτικά και 27 παρέμειναν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,72%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε οριακά, σε ποσοστό 0,02%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες της Υγείας (+3,13%) και των Τροφίμων (+2,15%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-1,79%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας (-1,74%)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υποβάθμιση» ή νέο φωτεινό κεφάλαιο η αλλαγή πίστας του Χρηματιστηρίου Αθηνών;

Η MSCI, ο μεγαλύτερος πάροχος δεικτών στον κόσμο με τα κεφάλαια που είναι

BofA: Επενδυτικό comeback για την Ελλάδα στις αναδυόμενες αγορές

Ισχυρές εισροές κεφαλαίων προς τις αναδυόμενες αγορές αναμένει για το 2026 η

Οι τράπεζες στηρίζουν την άνοδο του Χρηματιστηρίου εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας

Το Χρηματιστήριο διατήρησε την ανοδική του δυναμική, αγνοώντας τις διεθνείς πιέσεις.