Η «Μεταμνημονιακή Μεταπολίτευση» άλλαξε το πολιτικό σκηνικό

5 λεπτά ανάγνωση
10 Νοεμβρίου 2023

Η «Μεταμνημονιακή Μεταπολίτευση» επέβαλλε την ΑΝΑΝΕΩΣΗ σε όλους τους πολιτικούς φορείς στην Ελλάδα.

Η ΝΔ ως ο παλαιότερος και συνεκτικότερος κομματικός σχηματισμός το έκανε πρώτη και κυβερνάει ηγεμονικά τα τελευταία χρόνια.

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2016 ήταν έκπληξη, η μετέπειτα εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ ήταν έκπληξη και προσφάτως η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα κόμματα είναι ζωντανοί πολιτικοί οργανισμοί της κοινωνίας. Ο κάθε πολιτικός χώρος και τα μέλη του επέβαλλαν την ανανέωση που τους εκπροσωπούσε καλύτερα. Τα φθαρμένα πρόσωπα και αντίστοιχα οι ξεπερασμένες πολιτικές έμειναν στην άκρη, η ίδια η κοινωνία και οι πολίτες το επέβαλλαν. Το ίδιο συνέβη και στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πάμε να δούμε όμως πως έχει επικρατήσει πλήρως, τα τελευταία χρόνια, στην πολιτική ζωή του τόπου η κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις όποιες παραλείψεις και αστοχίες που νομοτελειακά συμβαίνουν σε όλες τις κυβερνήσεις.

Έπιασε το momentum της πολιτικής και έκανε έγκαιρη ανανέωση προσώπων και κυρίως πολιτικής κουλτούρας. Με σύγχρονες πολιτικές στην καθημερινότητα του πολίτη, με ικανούς εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς (οι σταυροί δεν συνάδουν πάντα με την ικανότητα και τις δεξιότητες ενός πολιτικού), με πολιτική ομογενοποίηση του κέντρου χωρίς να λησμονείται ο κεντροδεξιός φυσικός χώρος της ΝΔ, με σύγχρονες πρακτικές πολιτικού μάνατζμεντ και άλλα πολλά.

Όλα αυτά τα επέβαλλε η κοινωνία, οι πολίτες, για αυτό να μην τα απορρίπτουμε και να μην απορούν όσοι δεν συμφωνούν.

Όσοι δεν ακολουθούν τις ευρείες λαϊκές πλειοψηφίες θα μένουν στο πολιτικό περιθώριο. Πάντα υπάρχει και το πολιτικό περιθώριο και είναι και δημοκρατικό, αλλά δεν κυβερνάει.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Παπαδημητρίου: «Όσο χαμηλότερα πέφτει η αντιπολίτευση τόσο ευκολότερα θα κερδίσει ο Κ. Μητσοτάκης»

Την εκτίμηση ότι η εικόνα της αντιπολίτευσης ενισχύει πολιτικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κ. Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Παρατείνεται και τον Ιούνιο η επιδότηση στο diesel

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε σαφείς αιχμές για τις πολιτικές διεργασίες στην αντιπολίτευση,

Interview: Στο 29,5% η ΝΔ, 2ο το κόμμα Τσίπρα, 4η η Καρυστιανού – Επιλέγουν Μητσοτάκη για τον πρωθυπουργό που θα σηκώσει το «κόκκινο τηλέφωνο»

Πρωτιά στη Νέα Δημοκρατία με 29,5% και διαφορά 15 μονάδων από το δεύτερο κόμμα Τσίπρα καταγράφει δημοσκόπηση