Η τελευταία ημέρα ενός ιδιαίτερα άσχημου τριμήνου ήταν ιδιαίτερα θετική καθώς οι αγορές αντέδρασαν από τα χαμηλά του Αυγούστου πραγματοποιώντας μια εξαιρετική συνεδρίαση και καταφέρνοντας να κλείσουν κοντά στα υψηλά ημέρας. Και όλα αυτά την ώρα που η Ρωσία ξεκίνησε τους βομβαρδισμούς στη Συρία και μια νέα κόντρα με τους Αμερικάνους και τους Δυτικούς φαίνεται να βρίσκεται στα πρώτα στάδια της εξέλιξής της.

Οι νέες εξελίξεις στη Συρία αναμένεται ότι θα έχουν επιπτώσεις σε διάφορους κλάδους της αγοράς. Καμία άλλη μακροοικονομική είδηση δεν υπάρχει που θα μπορούσε να στηρίξει τις αγορές ενώ τα κινεζικά macro ανακοινώθηκαν εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών, βοηθώντας την επιστροφή της διάθεσης για ρίσκο. Οι δείκτες μεταποίησης σε Ευρωζώνη, Γερμανία και Αμερική είναι οι σημαντικότερες ανακοινώσεις της ημέρας.

  • Ανοδικά κινείται το AUD μετά από τα εντός των εκτιμήσεων στοιχεία για την κινεζική οικονομία. θετική η τεχνική εικόνα της ισοτιμίας.
  • Προσπάθεια για κέρδη και από το πετρέλαιο αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κάτι καινούριο.
  • Ο χρυσός καταρρέει καθώς το ενδιαφέρον των κεντρικών τραπεζών δεν ευνοεί την άνοδο των τιμών.
  • Νέα δήλωση από αξιωματούχο της Fed, ο οποίος επιθυμεί αύξηση των επιτοκίων σε πιο μακρινό χρονικό ορίζοντα.

Ανάλυση αγοράς

DAX (GER30_Z5) – Άνοιγμα: 9.516 Υψηλό: 9.732 Χαμηλό: 9.516 Κλείσιμο: 9.662

01 10 15 dax

Ο γερμανικός δείκτης μετά από τη συνεδρίαση της Τρίτης που έδωσε το τεχνικό «πάτημα» κατάφερε να σημειώσει σημαντικά κέρδη χθες, τα οποία αναμένουμε ότι θα διευρυνθούν ακόμα περισσότερο σήμερα και ο DAX θα μπορούσε να προσεγγίσει και πάλι τις 10.000 μονάδες. η συμπεριφορά της αγοράς δείχνει ότι πιθανόν βρίσκεται σε εξέλιξη μια πλάγια τάση με σημαντικά μεγάλο εύρος και δεν αποκλείουμε να δούμε το DAX να κινείται εντός του εύρους αυτού το επόμενο χρονικό διάστημα. Οι δείκτες RSI, ROC, Vol. είναι πολύ θετικοί σε μια βραχυπρόθεσμη άνοδο αλλά οι ΚΜΟ αποτελούν σημαντικές αντιστάσεις. Αναμένουμε υψηλότερα επίπεδα, βραχυπρόθεσμα.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

9.590                   9.730
9.500                   9.800
9.440                   9.935
9.380                   10.020

Facebook Comments