Οι αγοραστές συνάντησαν σημαντικά εμπόδια στην προσπάθειά τους να κινηθούν προς υψηλότερα επίπεδα, με τον S&P 500, τον Dow Jones, τον τραπεζικό δείκτη και τον Russell 200 να δοκιμάζουν εξαιρετικά κρίσιμα επίπεδα αντίστασης από τα οποία δέχθηκαν πιέσεις.

Πλέον έχει ιδιαίτερη σημασία να δούμε αν μπορεί να υπάρξει μια γενικότερη επιστροφή του ρίσκου η οποία θα οδηγήσει και πάλι τις αγορές σε χαμηλότερα επίπεδα. Σειρά ενδείξεων, δείχνουν ότι η άνοδος δημιούργησε ιδιαίτερα ακραίες συνθήκες. Μικτό ήταν και το κλείσιμο στην Ασία, με τους δείκτες να υποχωρούν και το γεν να ενισχύεται. Η PBoC συνέχισε τις ενέσεις ρευστότητας προς την κινεζική οικονομία.

  • Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι η γερμανική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικό κίνδυνο επιβράδυνσης μετά από το σκάνδαλο της VW και την επιβράδυνση της Κίνας.
  • Ο επικεφαλής της ΒΟΕ, Carney, υπεραμύνθηκε της ευρωπαϊκής προοπτικής της Βρετανίας.
  • Ο επικεφαλής της ελβετικής SNB, Jordan, τόνισε ότι χωρίς αρνητικά επιτόκια, το φράγκο θα ήταν πολύ υψηλότερα.
  • Πιέσεις για χρυσό και πετρέλαιο και κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.175 Υψηλό: 1.179 Χαμηλό: 1.163 Κλείσιμο: 1.167

22 10 15 gold

Το πολύτιμο μέταλλο συνεχίζει να κινείται πτωτικά μετά από τη σημαντική άνοδο που έχει καταγράψει στις προηγούμενες συνεδριάσεις, καθώς η άνοδος της Wall Street έχει επαναφέρει το θετικό επενδυτικό συναίσθημα. Οι πιέσεις είναι σημαντικές και η κρισιμότερη στήριξη εντοπίζεται στα $1.146. Η πορεία του χρυσού μεσοπρόθεσμα θα κριθεί από το δολάριο και από το αν θα υπάρξει μια νέα αποστροφή στον κίνδυνο. Οι τεχνικές ενδείξεις παραμένουν θετικές μεσοπρόθεσμα, αλλά βραχυπρόθεσμα υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις αδυναμίας.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.155                   1.178
1.146                   1.184
1.133                   1.193
1.125                   1.207

Facebook Comments