Οι ασιατικές αγορές ξεκίνησαν την εβδομάδα με απώλειες ακολουθώντας τις ισχυρές πιέσεις της Wall Street, μετά από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι. Οι επενδυτές αναζήτησαν την ασφάλεια του χρυσού και του γεν και έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τη συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια των επόμενων συνεδριάσεων.

Επίσης, τα στοιχεία για το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου της Ιαπωνίας, έδειξαν ότι η χώρα βρίσκεται σε νέα ύφεση, την τέταρτη σε μόλις πέντε χρόνια. Στην Κίνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα ετοιμάζουν αύξηση του margin για το δανεισμό μετοχών στο 100% από 50%. Στην Ελλάδα κυβέρνηση και Θεσμοί, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις δεν κατάφεραν να έρθουν σε οριστική συμφωνία επί όλων των ανοικτών θεμάτων.

  • Πτώση 0,8% για το ιαπωνικό ΑΕΠ τρίτου τριμήνου (YoY), έναντι εκτιμήσεων για πτώση 0,3%.
  • Ο Mersch της ΕΚΤ τόνισε ότι δε χρειάζεται και μια νέα αύξηση στο QE καθώς αναμένεται αύξηση του πληθωρισμού από τις αρχές του 2016.
  • Τη μεγαλύτερη πτώση σε 11 μήνες κατέγραψε ο δείκτης κατοικιών στην Αγγλία.
  • Ο οίκος Fitch επιβεβαίωσε την αξιολόγηση BBB- της Πορτογαλίας με σταθερές προοπτικές. Στο CCC η αξιολόγηση της Ελλάδας.
  • Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ΔΝΤ ισχυρίζεται ότι το κινεζικό γουάν θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στο καλάθι των SDR.
  • Άνοδος για το χρυσό μετά από την αύξηση της ζήτησης που προκλήθηκε από τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.083 Υψηλό: 1.088 Χαμηλό: 1.079 Κλείσιμο: 1.083

16 11 15 gold

Το πολύτιμο μέταλλο, μετά από 15 πτωτικές συνεδριάσεις σε σύνολο 18, κατάφερε να βρει αγοραστικό ενδιαφέρον στα χαμηλά των $1.080 και να κινηθεί έντονα ανοδικά στο ξεκίνημα της εβδομάδας, καθώς ενισχύεται λόγω και των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία. Η σημερινή άνοδος, φέρνει το χρυσό πάνω από τον βραχυπρόθεσμο ΚΜΟ 7 ημερών και εφόσον καταφέρει να κλείσει και πάνω από αυτόν τότε μια νέα βραχυπρόθεσμη κίνηση θα έχει ξεκινήσει με το στόχο να είναι στα $1.130. Οι τεχνικές ενδείξεις από ROC, Vol. είναι εξαιρετικά θετικές καθώς αντέδρασαν ταυτόχρονα με την άνοδο του χρυσού. Εκτιμούμε ότι οι αγοραστές έχουν μια ευκαιρία για υψηλότερα επίπεδα, ενώ οι πωλητές καλό είναι να κλείσουν το μεγαλύτερο μέρος των θέσεών τους.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.094                   1.100
1.085                   1.108
1.080                   1.116
1.073                   1.128

Facebook Comments