Με πιέσεις ξεκίνησε η εβδομάδα στις ασιατικές αγορές στον απόηχο της συνεχιζόμενης πτώσης των εμπορευμάτων. Ο κινεζικός δείκτης Shanghai Comp. σημειώνει εκ νέου απώλειες πάνω από 3,0% με το πτωτικό σερί να είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων 3 μηνών.

Σε γενικότερα οικονομικά θέματα, το ΔΝΤ είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί το κινεζικό γουάν στο καλάθι των νομισμάτων του κάτι που θα κάνει την Κίνα μια ακόμα πλήρως απελευθερωμένη νομισματική αγορά. Η τρέχουσα εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς η ΕΚΤ θα αποφασίσει για το μέλλον της νομισματικής πολιτικής, σε μια ανακοίνωση την οποία οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία.

  • Ο επικεφαλής της BOE, Carney, τόνισε ότι η βρετανική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με δυσκολίες, στέλνοντας τη στερλίνα σε χαμηλά τριών μηνών.
  • Τα εμπορεύματα εξακολουθούν να δέχονται πιέσεις καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι ανύπαρκτο.
  • Το Ιράν και άλλα μέλη του ΟΠΕκ αναμένεται να κλιμακώσουν τις πιέσεις προς τη Σαουδική Αραβία για μείωση της παραγωγής στη συνεδρίαση της 4ης Δεκεμβρίου.
  • Η Ρωσία λαμβάνει διάφορες οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας.
  • Δεν υπάρχουν σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις στο ξεκίνημα της εβδομάδας.

Ανάλυση αγοράς

EUR/USD – Άνοιγμα: 1,0609 Υψηλό: 1,0637 Χαμηλό: 1,0567 Κλείσιμο: 1,0592

30 11 15 eurusd

Η ισοτιμία εξακολουθεί να κινείται έντονα πτωτικά με όλες τις βασικές τάσεις να είναι πτωτικές και με την πιθανότητα μιας ανοδικής αντίδρασης βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα να συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες. Την Πέμπτη, η ΕΚΤ θα αποφασίσει για τη νομισματική της πολιτική και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν και νέες ισχυρές πιέσεις για την ισοτιμία.

Οι τεχνικοί δείκτες ROC, Vol. CCI, βρίσκονται σε ακραία αρνητικά επίπεδα αλλά δεν υπάρχει καμία διάθεση αντίδρασης. Αναμένουμε μια σταθεροποιητική συνεδρίαση στο μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας και έκρηξη της μεταβλητότητας την Πέμπτη και την Παρασκευή. Το επενδυτικό συναίσθημα στην ισοτιμία είναι εξαιρετικά αρνητικό.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,0560                 1,0600
1,0520                 1,0630
1,0490                 1,0660
1,0465                 1,0710

Facebook Comments