Τα καλύτερα των εκτιμήσεων NFPs αλλά και η ανοδική αναθεώρηση των στοιχείων του προηγούμενου μήνα, έφεραν ένα νέο εκκωφαντικό ράλι στη Wall Street, το οποίο πήρε πίσω τις απώλειες δυο ημερών. Είναι εμφανές ότι η Wall Street έχει όλους εκείνους τους μηχανισμούς με τους οποίους επιχειρεί να κάνει τα πάντα ώστε να μην υπάρξει πτώση στην αγορά μετοχών. Oι ασιατικές αγορές ακολούθησαν το κλείσιμο της Wall Street αλλά τα κέρδη δεν ήταν εντυπωσιακά, καθώς η πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων και κυρίως του πετρελαίου, δημιουργεί αρνητικό υπόβαθρο. Ο Mario Draghi, σε νέες δηλώσεις του λίγες μόνο ημέρες μετά από την απογοητευτική συνεδρίαση της ΕΚΤ, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που διαθέτει αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

  • Ο ΟΠΕΚ αρνείται να δημιουργήσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα υπάρξει σταθεροποίηση των τιμών.
  • Υπό αυτές τις συνθήκες το επόμενο εξάμηνο θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για τις πετρελαϊκές εταιρίες αλλά και τις χώρες που εξάγουν πετρέλαιο.
  • Ο Bullard της Fed, σε νέες δηλώσεις τόνισε ότι μια ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής της Fed, αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.062 Υψηλό: 1.088 Χαμηλό: 1.058 Κλείσιμο: 1.086

07 12 15 gold

Το πολύτιμο μέταλλο πραγματοποίησε μια εξαιρετικά ανοδική συνεδρίαση την Παρασκευή, η οποία σε καμία περίπτωση δε μπορεί να δικαιολογηθεί, δεδομένου ότι την ίδια ημέρα ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,70% και τα NFPs έφεραν μια αύξηση των επιτοκίων ακόμα πιο κοντά. Βραχυπρόθεσμα έχει υπάρξει ένας ισχυρός πυθμένας με τη σημαντικότερη στήριξη στα $1.073. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. εξακολουθούν να στηρίζουν αυτή την ανοδική κίνηση και βραχυπρόθεσμα οι αγορές έχουν μικρό ρίσκο. Βασικός στόχος είναι τα $1.103. Ιδιαίτερα κρίσιμη αντίσταση υπάρχει και στα $1.094.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.079                   1.090
1.069                   1.094
1.063                   1.103
1.055                   1.110

Facebook Comments