Οι πρόσφυγες βοήθησαν το γερμανικό ΑΕΠ

2 λεπτά ανάγνωση
11 Δεκεμβρίου 2015

Η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας συνεχίζει να ενισχύεται χάρη στην ιδιωτική κατανάλωση, με τους πρόσφυγες να παρέχουν πρόσθετη ώθηση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας στην μηνιαία έκθεσή του.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αντιμετωπίζει έναν «αντίθετο άνεμο» από το δύσκολο διεθνές οικονομικό περιβάλλον αλλά η αύξηση της απασχόλησης και των μισθών σε συνδυασμό με τη χαμηλή τιμή του πετρελαίου και το αδύναμο ευρώ, δίνουν σημαντικό χέρι βοηθείας.

Ο κλάδος της οικοδομής, ιδιαίτερα των σπιτιών, πιθανότατα θα αναπτυχθεί τους επόμενους μήνες, ενώ ο βιομηχανικός τομέας έχει ξεπεράσει την αδυναμία που σημειώθηκε στο τρίτο τρίμηνο.

«Σε γενικές γραμμές η οικονομική παραγωγή της Γερμανίας έχει αυξηθεί κατά το τέταρτο τρίμηνο», ανέφερε το υπουργείο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου διαμορφώθηκε στο 0,3%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UniCredit: Ισχυρή ανάκαμψη για την Ελλάδα, ανοιχτό στοίχημα η παραγωγικότητα

Η UniCredit αναγνωρίζει την ισχυρή οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας μετά την κρίση

Ηνωμένο Βασίλειο: Οι υπηρεσίες πίεσαν το ΑΕΠ – Πτώση 0,1%

Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου έχασε 0,1% τον Απρίλιο. Τα νέα στοιχεία

Η ΔΕΗ ενισχύει το πράσινο χαρτοφυλάκιό της με 107,1 MW από τη MORE

Τη σύναψη συμφωνίας με τη MORE, θυγατρική του Ομίλου Motor Oil για