Μετά από τις απώλειες της Δευτέρας, οι αγορές προσπάθησαν να σταθεροποιηθούν σε μια συνεδρίαση η οποία χαρακτηρίστηκε από αυξημένες διακυμάνσεις. Οι δείκτες σημείωσαν και νέα χαμηλά στην Ευρώπη, αλλά κατάφεραν να κλείσουν με μικρότερες απώλειες.

Το επενδυτικό συναίσθημα παραμένει αρνητικό με την Ευρωζώνη και τον τραπεζικό της κλάδο να βρίσκονται σε μια ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση. Τα CDS των τραπεζών έχουν εκτοξευτεί στα ύψη και πλέον αναμένουμε να δούμε πως θα μπορούσε να εκτονωθεί όλη αυτή η ένταση. Οι ενδείξεις παραμένουν αρνητικές μεσο-μακροπρόθεσμα και η οποιαδήποτε σταθεροποίηση ή και άνοδος των αγορών, δεν αναμένεται να διαρκέσει για πολύ.

  • Η άνοδος του γεν αναμένεται να αποτελέσει πρόβλημα για το Nikkei, ο οποίος καταγράφει ιδιαίτερα έντονες απώλειες.
  • Το δολάριο βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη φάση της ανόδου του και όλα δείχνουν ότι οι επόμενοι μήνες δεν θα είναι εύκολοι.
  • Οι επενδυτές συνεχίζουν να «ξεφορτώνονται» μετοχές και να μετακινούνται στα ασφαλή καταφύγια.
  • Όλο και περισσότερες χώρες βλέπουν τα επιτόκια των ομολόγων τους να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.
  • Η κατάθεση της Yellen στην ειδική επιτροπή του Κογκρέσο, είναι η σημαντικότερη ανακοίνωση της ημέρας.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.188 Υψηλό: 1.198 Χαμηλό: 1.185 Κλείσιμο: 1.188

10 02 16 gold

 

 

 

 

 

 

Το πολύτιμο μέταλλο έχει καταγράψει πολύ σημαντικά κέρδη για το 2016 αλλά η πρόσφατη άνοδος εμπεριέχει αρκετά στοιχεία υπερβολής, τα οποία δεν είναι θετικά βραχυπρόθεσμα. Η δοκιμασία αντίστασης στα $1.190 ίσως αποδειχθεί καταλυτική βραχυπρόθεσμα καθώς όλες οι τεχνικές ενδείξεις που παρακολουθούμε βρίσκονται σε πολύ ακραία ανοδικά επίπεδα. Μια διορθωτική κίνηση θα είχε ως στόχο τα $1.170 και τα $1.156. θεωρούμε ότι ο χρυσός θα βρεθεί σε μια μεσο-μακροπρόθεσμη πορεία ανόδου και ως εκ τούτου οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση θα αποτελέσει μια νέα ευκαιρία για νέες τοποθετήσεις. Περισσότερα για το χρυσό και τους μακροπρόθεσμους στόχους του, μπορείτε να διαβάσετε στο σημερινό Morning Briefing. 

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.182                   1.197
1.170                   1.206
1.162                   1.217
1.156                   1.230

Facebook Comments