Σε αρνητικό έδαφος συνέχισαν οι ασιατικές αγορές κυρίως εξαιτίας της αδυναμίας που παρουσιάζουν τα εμπορεύματα. Η BoJ διατήρησε τη νομισματική πολιτική αμετάβλητη με αποτέλεσμα ο Nikkei να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση με απώλειες 0,7% ενώ το JPY έδειξε σημάδια ενίσχυσης. Το σημαντικότερο στοιχείο από τις δηλώσεις του επικεφαλής της BoJ, ήταν ότι δεν αναφέρθηκε κάποια νέα κίνηση προς χαμηλότερα αρνητικά επιτόκια. Οι αγορές αναμένεται ότι θα βρεθούν σε ένα πολύ κρίσιμο πενθήμερο καθώς ήδη τα κέρδη από τον τελευταίο πυθμένα είναι ιδιαίτερα ισχυρά, ενώ και η μεταβλητότητα έχει βρεθεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών.

  • Με πλειοψηφία 8-1, η απόφαση της BoJ για τη διατήρηση της νομισματικής πολιτικής.
  • Η BoJ ανέφερε ότι εάν χρειαστεί η λήψη κι άλλων μέτρων, θα τα λάβει, ωστόσο παρέλειψε την αναφορά σε ακόμα πιο αρνητικά επιτόκια.
  • Το πετρέλαιο κινείται πτωτικά ενώ και οι αγορές μετοχών έχουν διανύσει ένα αρκετά μεγάλο ράλι σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Το AUD/USD προσπαθεί να ενισχυθεί καθώς τα πρακτικά της RBA ήταν λιγότερο dovish από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
  • Η Ρωσία προχωρά σε σταδιακή απόσυρση των στρατευμάτων της από τη Συρία.
  • Οι λιανικές πωλήσεις, είναι η σημαντικότερη ανακοίνωση της ημέρας, για την αμερικανική οικονομία.

Ανάλυση αγοράς

EUR/USD – Άνοιγμα: 1.1144 Υψηλό: 1.1175 Χαμηλό: 1.1076 Κλείσιμο: 1.1100

15 03 16 eurusd

Η ισοτιμία κατέγραψε μια ακόμα πτωτική συνεδρίαση με αποτέλεσμα να δοκιμάζει εκ νέου τον ΚΜΟ 200 ημερών στα 1,1100. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. δεν παρέχουν κάποια ξεκάθαρη ένδειξη αλλά η ισοτιμία βρίσκεται πάνω από τρεις κρίσιμους ΚΜΟ οι οποίοι και λειτουργούν ως στήριξη. Αν και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια συνέχεια των απωλειών μέχρι και τα 1,1060 ωστόσο θεωρούμε ότι οι πιθανότητες παραμένουν υπέρ μιας νέας ανοδικής κίνησης. Η μεταβλητότητα της ισοτιμίας συνεχίζει να κινείται πτωτικά και αυτό επιτρέπει περισσότερες θέσεις αγοράς βραχυπρόθεσμα. Ασφαλώς και δεν αναμένουμε έντονες κινήσεις κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, καθώς αύριο, η Fed αναμένεται να ανακοινώσει τη νομισματική της πολιτική.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,1075                 1,1120
1,1050                 1,1150
1,1015                 1,1190
1,0980                 1,1230

Facebook Comments