Σόιμπλε: Η Ελλάδα χρειάζεται λειτουργική δημόσια διοίκηση

3 λεπτά ανάγνωση
30 Μαΐου 2016

Η Ελλάδα ανακάμπτει ταχύτερα από ό,τι πολλοί περίμεναν, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Τόνισε ωστόσο πως η χώρα μας χρειάζεται λειτουργική δημόσια διοίκηση. Οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε έγιναν κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Βερολίνο.

Η αισιοδοξία του Σόιμπλε, σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, εδράζεται στη συμφωνία του Eurogroup της 24ης Μαΐου, στην οποία Ελλάδα και δανειστές κατέληξαν σε συμφωνία, τόσο για την αξιολόγηση, όσο και για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.

Όσον αφορά τη νομισματική πολιτική της Ευρωζώνης, διευκρίνισε ότι όλοι οι θεσμοί θα πρέπει να είναι «ανοιχτοί» στη δημόσια συζήτηση και διαβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ, ως υπεύθυνη για το σύνολο της Ευρωζώνης, δεν επιδιώκει την εφαρμογή νομισματικών μέτρων, τα οποία ωφελούν κυρίως, τη Γερμανία.

«Η ΕΚΤ δεν μπορεί να προχωράει στην υλοποίηση μέτρων που συμφέρουν μόνο τη Γερμανία» δήλωσε, καταλήγοντας.  

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Focus: Η Γερμανία μπορεί να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας

Να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας, καλεί το περιοδικό