Τσαβούσογλου: Η Ε.Ε κάνει σοβαρά λάθη

2 λεπτά ανάγνωση
10 Αυγούστου 2016

Η Ε.Ε. κάνει σοβαρά λάθη στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος και αν η Δύση «χάσει» την Τουρκία, αυτό θα γίνει λόγω των δικών της λαθών, όχι λόγω των καλών σχέσεων της Άγκυρας με τη Ρωσία, την Κίνα ή τον ισλαμικό κόσμο, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ανατολή o Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η επαναπροσέγγιση Τουρκίας – Ρωσίας δεν έγινε για να δοθεί ένα μήνυμα στη Δύση.

Ακόμη ανέφερε ότι στη χώρα του έχει υποχωρήσει το ποσοστό εκείνων που στηρίζουν την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. λόγω της φιλικής στάσης των Ευρωπαίων απέναντι σε εκείνους που αποπειράθηκαν να καταλύσουν τη Δημοκρατία στις 15 Ιουλίου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάπτυξη συνεχίζεται, οι ανισορροπίες επιμένουν στην παγκόσμια οικονομία

Η παγκόσμια οικονομία κινείται σε μια φάση εύθραυστης ανάπτυξης, όπου η ανθεκτικότητα

Ρωγμές στις αγορές από γεωπολιτικά ρίσκα και εμπορικές εντάσεις – Προειδοποιήσεις για ταραχώδες καλοκαίρι

Οι αυξανόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή και η ανησυχία για την ευθραυστότητα

Fitch: Υποβάθμιση της παγκόσμιας ανάπτυξης λόγω εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch προχώρησε σε δραστική μείωση των προβλέψεών του για