CDU: “Αξιοθαύμαστη η πρόοδος της Ελλάδας”

3 λεπτά ανάγνωση
29 Ιουλίου 2013

Την «αξιοθαύμαστη πρόοδο» της Ελλάδας στους τομείς της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών αλλαγών επαίνεσε ο εκπρόσωπος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Νόρμπερτ Μπάρτλε, ανακοινώνοντας νωρίτερα σήμερα την απόφαση της Επιτροπής Δημοσιονομικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου να μην εμποδίσει την εκταμίευση της επόμενης δανειακής δόσης προς την Ελλάδα.

Ο κ. Μπάρτλε, στην ίδια ανακοίνωση, κάλεσε ακόμη την Αθήνα να παραμείνει στον ίδιο δρόμο. Νωρίτερα η αρμόδια Επιτροπή είχε δεχθεί την εισήγηση του Γερμανού υφυπουργού Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ, ο οποίος, με επιστολή του, ενημέρωνε τους βουλευτές ότι η τρόικα επιβεβαίωσε την πλήρη εφαρμογή όλων των συμφωνηθέντων προαπαιτουμένων.

«Επομένως, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εγκρίνει την καταβολή της επόμενης δανειακής δόσης», ανέφερε στην επιστολή του, την οποία επικαλείται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος του γερμανικού Χρηματιστηρίου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

MSCI: Τί σημαίνει η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά

Η αναβάθμιση από τον MSCI σε ανεπτυγμένες αγορές προσελκύει επενδύσεις και βελτιώνει

Επιτόκια Fed και ECB: Τί σημαίνουν για την Ελλάδα, δάνεια και ανάπτυξη

Οι αποφάσεις επιτοκίων από FED και ΕΚΤ επηρεάζουν άμεσα δάνεια, επενδύσεις, ανάπτυξη

Morgan Stanley: Overweight στην Ελλάδα – Γιατί προτείνει τράπεζες μετά την αναβάθμιση του MSCI

Η Morgan Stanley διατηρεί σύσταση overweight για την Ελλάδα.