Χάκερς ανέβασαν τουρκικές σημαίες και σβάστικες στα Twitter των Forbes και BBC

3 λεπτά ανάγνωση
15 Μαρτίου 2017

Νέο-οθωμανικά μηνύματα υπέρ του τούρκου προέδρου Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κόντρα του με την Ολλανδία και τη Γερμανία ανήρτησαν στο Twitter χάκερ που κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους δεκάδες επίσημους λογαριασμούς.

Μεταξύ άλλων, στόχος των χάκερ έγιναν οι λογαριασμοί της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, της υπηρεσίας του BBC στη Βόρεια Αμερική, του περιοδικού Forbes, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Unicef και του γάλλου πολιτικού Αλέν Ζιπέ.

Οι δράστες ανήρτησαν μηνύματα στα τούρκικα με τις λέξεις-κλειδιά «ΝαζιστικήΓερμανία» και «ΝαζιστικήΟλλανδία».

Ορισμένες από τις αναρτήσεις περιέχουν σβάστικες και περιγράφουν την κυβερνο-επίθεση ως ένα «μικρό οθωμανικό χαστούκι». Διαμηνύουν μάλιστα «θα τα πούμε στις 16 Απριλίου», ημερομηνία διεξαγωγής του τουρκικού δημοψηφίσματος για συνταγματική αναθεώρηση.

Ο κ. Ερντογάν έχει κατηγορήσει το Βερολίνο και τη Χάγη για ναζιστικές πρακτικές σε βάρος τούρκων υπουργών που θέλουν να μιλήσουν σε συγκεντρώσεις των τουρκικών παροικιών στις δύο χώρες.

Οι καταγγελίες Ερντογάν έχουν προκαλέσει την οργή της γερμανικής και της ολλανδικής κυβέρνησης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

iPhones: Οι δασμοί Τραμπ εκτοξεύουν τις τιμές τους

Οι νέοι δασμοί που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να προκαλέσουν σημαντικές

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πιό ακριβοπληρωμένος παίκτης για το 2024 με έσοδα $285 εκατ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, χάρη στο συμβόλαιό του με την Αλ Νασρ, παραμένει

Σοκ στη Βρετανία: Πώς 26χρονος δολοφόνησε τη σύζυγο και τις κόρες σχολιαστή του BBC

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία στη Βρετανία για τον εντοπισμό του δράστη