ΕΚΤ: Καμία αύξηση στο επιτόκιο καταθέσεων μέχρι τον επόμενο χρόνο

3 λεπτά ανάγνωση
10 Απριλίου 2017

Η ΕΚΤ δεν θα αυξήσει το επιτόκιο καταθέσεων μέχρι τον επόμενο χρόνο το νωρίτερο, σύμφωνα με τα τρία τέταρτα των traders που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Τα πρόσφατα καλύτερα του αναμενόμενου οικονομικά στοιχεία από την ευρωζώνη, έχουν τροφοδοτήσει τη σπέκουλα στην αγορά ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να απομακρυνθεί από την ιδιαίτερα χαλαρή νομισματική πολιτική και να αυξήσει τα επιτόκια ως πρώτη κίνηση.

Αλλά οι δηλώσεις τριών κορυφαίων μελών της κεντρικής τράπεζας, την περασμένη εβδομάδα άφησαν να εννοηθεί ότι δεν θα αποκλίνουν από το τρέχον σχέδιο πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων των ιστορικά χαμηλών επιτοκίων και των μηνιαίων αγορών ομολόγων, μέχρι ο πληθωρισμός να ανακάμψει και η οικονομία να βρεθεί σε υγιή αναπτυξιακή πορεία.

Ερωτώμενοι πότε η ΕΚΤ θα αυξήσει το επιτόκιο καταθέσεων, που αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται στο -0,40%, οκτώ στους 18 traders δήλωσαν τον επόμενο χρόνο, πέντε δήλωσαν το 2019 και ένας είπε το 2020.

Οι υπόλοιποι τέσσερις είπαν ότι η ΕΚΤ μπορεί να προχωρήσει σε κάποια κίνηση ακόμη και φέτος.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν: Τί αλλάζει σε πετρέλαιο, χρηματιστήρια και επιτόκια – Το νέο σκηνικό στις αγορές

Ραγδαία μεταστροφή καταγράφεται στις διεθνείς αγορές, μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας μεταξύ

Ενεργειακό σοκ και ομόλογα: Ο πόλεμος ανεβάζει επιτόκια και πιέζει την οικονομία

Η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή προκαλεί ήδη ισχυρές αναταράξεις στην

Πτώση στον χρυσό: Πιέσεις από το ισχυρό δολάριο και τις γεωπολιτικές εξελίξεις

Υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές του χρυσού τη Δευτέρα, καθώς η ενίσχυση του