Όλα παραμένουν ανοιχτά…

4 λεπτά ανάγνωση
1 Μαΐου 2017

Έως τη μια μετά το μεσημέρι σήμερα, η ελληνική πλευρά θα έχει στα χέρια της τα καθαρογραμμένα κείμενα των θεσμών στα οποία υπάρχει συμφωνία, και αμέσως μετά θα ακολουθήσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων για τα ανοιχτά ζητήματα.

Αυτό δήλωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας, μετά την ολοκλήρωση των χθεσινών διαβουλεύσεων στις 2 τα ξημερώματα. Ο παράγοντας εξήγησε ότι οι δυο πλευρές έχουν τελειώσει με την εξέταση όλων των φακέλων.

Εντοπίστηκαν τέσσερα σημαντικά θέματα διαφωνίας και τέσσερα μικρότερη σημασίας (τα οποία ίδια κυβερνητική πηγή απέφυγε να κατονομάσει), που θα επιχειρηθεί να κλείσουν στον νέο γύρο διαβουλεύσεων ο οποίος προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στη μία το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς. 

Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι δε θα κλείσει τώρα ο προσδιορισμός των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018, διότι θα γίνει πακέτο με το χρέος.

Ορισμένα ανοιχτά ζητήματα έμειναν και στις συναντήσεις της υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγας Γεροβασίλη με τους επικεφαλής του κουαρτέτου.

Στέλεχος του υπουργείου είπε πως «υπάρχουν 2-3 σημεία, τεχνικά κατά κύριο λόγο, για τα οποία οι δυο πλευρές θα ανταλλάξουν σήμερα κείμενα. Αφορούν στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, την κινητικότητα, τις αξιολογήσεις. Μάλιστα, η ίδια πηγή δήλωσε πως υπάρχουν επίσης σημεία που έχουν πολιτική χροιά αλλά και δημοσιονομικό αντίκτυπο».
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Focus: Η Γερμανία μπορεί να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας

Να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας, καλεί το περιοδικό