O Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα επέμεινε ότι εάν δεν υπάρξει ρύθμιση του χρέους δεν θα εφαρμοσθούν τα μέτρα της συμφωνίας, ενώ διέψευσε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. 

Ο κ Τσίπρας είπε συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που έδωσε στο υπ Παιδείας, ότι τα μέτρα για το 2019 και το 2020 τα απαίτησε το ΔΝΤ.

Αν δεν έχουμε συμφωνία για το χρέος σημαίνει ότι το ΔΝΤ δεν θα μπει στο πρόγραμμα άρα δεν θα έχουμε και αυτά τα μέτρα. Πρόσθεσε όμως, ότι θα πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στη συμφωνία και υποστήριξε ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μια ουσιαστική διευθέτηση του χρέους. 

Είναι ρητή υποχρέωση των εταίρων είπε και αποκάλυψε ότι διεξάγονται συζητήσεις και διαπραγματεύσεις και θα συνεχίσουν να διεξάγονται μέχρι τις 22 Μαΐου.

Ανέφερε ακόμα ότι η μη εφαρμογή των αντίμετρων είναι στη σφαίρα της φαντασίας προσθέτοντας ότι είναι απολύτως βέβαιο πως θα πιάσουμε παραπάνω από τους στόχους και θα εφαρμοστούν και τα αντίμετρα.

Ερωτηθείς για τον ανασχηματισμό είπε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα καθώς η κυβέρνηση έκανε πρόσφατα ανασχηματισμό. Στόχος μας είπε είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μπορούμε.
 

Facebook Comments