Ιταλία: Διευρύνθηκε το εμπορικό πλεόνασμα με χώρες εκτός ΕΕ

2 λεπτά ανάγνωση
6 Σεπτεμβρίου 2013

Το ιταλικό εμπορικό πλεόνασμα με χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διευρύνθηκε στα 2,8 δισ. ευρώ τον Ιούλιο έναντι του πλεονάσματος 1,9 δισ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2012 και από τα 2,5 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2013, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Istat.

Οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 2% σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,6%, αντανακλώντας την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και το ισχυρότερο momentum στην εγχώρια κατανάλωση, εμφάνισαν τα στοιχεία της Istat.

Η Ιταλία εμφάνισε πλεόνασμα 10,5 δισ. ευρώ με τις χώρες εκτός ΕΕ στο επτάμηνο σε σχέση με τα 3,6 δισ. ευρώ έλλειμμα στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, δήλωσε η Istat. Τα πλήρη εμπορικά στοιχεία της Ιταλίας για τον Ιούλιο, συμπεριλαμβανομένων και των Ευρωπαίων εταίρων, θα δημοσιευθούν στις 16 Σεπτεμβρίου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Το μεγάλο οικονομικό στοίχημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Πληθωρισμός, επιτόκια και ανάπτυξη

Σε κοινό οικονομικό σταυροδρόμι βρίσκονται Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.