Στα $55 “βλέπει” την τιμή του πετρελαίου η GS

3 λεπτά ανάγνωση
12 Ιουνίου 2017

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν εγκλωβιστεί μεταξύ της μείωσης των αποθεμάτων και των ανησυχιών ότι ο ΟΠΕΚ μπορεί να αντιστρέψει αυτές τις μειώσεις το επόμενο έτος, σημειώνει η Goldman Sachs σε νέα της έκθεση.

Αυτοί οι φόβοι, όπως επισημαίνει, έχουν κυριαρχήσει στην αγορά το τελευταίο διάστημα, οδηγώντας το Brent κάτω από τα 50 δολ. το βαρέλι και ελάχιστα υψηλότερα από τα χαμηλά αυτού του έτους που σημειώθηκαν τον Μάιο.

Ωστόσο, οι δύο αυτές δυνάμεις αναμένεται να μεταφραστούν σε υψηλότερες τιμές του πετρελαίου το επόμενο διάστημα και κοντά στον τριμηνιαίο στόχο της αμερικάνικη τράπεζας, των 55 δολ. το βαρέλι.

Ο βασικός κίνδυνος για την πρόβλεψη αυτή, όπως υπογραμμίζει, είναι η μείωση των μακροπρόθεσμων τιμών, διατηρώντας αρχικά τις spot τιμές κοντά στα τρέχοντα επίπεδα.

Τα αποθέματα θα συνεχίσουν να κινούνται σε “καλό” ρυθμό τους επόμενους μήνες, με τα δεδομένα του Μαΐου να υποδηλώνουν ακόμη ταχύτερες επιδόσεις.

Ελευθερία Κούρταλη

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο 5,2% ο πληθωρισμός τον Μάϊο

Ο πληθωρισμός παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα και τον Μάϊο.

Πετρέλαιο: Σταθεροποιητικές τάσεις μετά τη διόρθωση – Διατηρούνται τα ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη

Με ήπια ανοδικές τάσεις κινούνται οι τιμές του πετρελαίου το πρωί της

Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές μετά την εκεχειρία στη ΜΑ – Στήριξη από τη μεγάλη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων

Πτωτικά κινούνται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς οι αγορές αξιολογούν τις