Την ανάγκη η Άγκυρα να σέβεται το κράτος δικαίου, και οι πολίτες της να έχουν το δικαίωμα μιας δίκαιης δίκης, επισήμανε σήμερα Πέμπτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση Γιοχάνες Χαν.

Ο Χαν, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις αυτές ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε ξανά σήμερα την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας- ΕΕ, επισήμανε επιπλέον ότι έθεσε από την πλευρά του και το ζήτημα της σύλληψης χθες ακτιβιστών που μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ωστόσο δεν έλαβε επαρκή απάντηση.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος μίλησε σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ και άλλους υπουργούς της τουρκικής κυβέρνησης.

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και δεν θα αγνοήσουμε τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Τουρκία – ακριβώς γιατί θέλουμε γόνιμες διμερείς σχέσεις» είχε δηλώσει εξάλλου την Τετάρτη σε μήνυμά του στο Twitter ο αυστριακός επίτροπος.

Facebook Comments