Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση ανάμεσα στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τους ηγέτες του Κογκρέσου, με στόχο την επαναλειτουργία της κυβέρνησης με την επίλυση της δημοσιονομικής κρίσης.

Η συνάντηση αναβλήθηκε προκειμένου, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, να δοθεί περισσότερος χρόνος στη Γερουσία ώστε να σημειώσουν ακόμα μεγαλύτερη πρόοδο στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Ο Ομπάμα αναμενόταν να συναντήσει στις 22:00 ώρα Ελλάδας απόψε τον ηγέτη της πλειοψηφίας στην Γερουσία Χάρι Ρέιντ, τον ηγέτη των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία Μιτς Μακόνελ, τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ και την ηγέτιδα των Δημοκρατικών στην Βουλή Νάνσι Πελόζι.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου χαρακτήρισαν ως θετική την αναβολή της συνάντησης, ωστόσο ξεκαθάρισαν ότι δεν αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας.

Λίγο νωρίτερα οι ηγέτες της Γερουσίας είχαν δηλώσει ότι πλησιάζουν στην επίτευξη μιας συμφωνίας.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών της Γερουσίας Χάρι Ρέιντ και ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων του ιδίου σώματος Μιτς Μακόνελ, οι οποίοι άρχισαν συνομιλίες το Σάββατο, παρουσιάστηκαν μαζί στην Γερουσία για να εκφράσουν την αισιοδοξία τους ότι μια τέτοια συμφωνία μπορεί να οριστικοποιηθεί εντός ημερών.

Αν αυτή υιοθετηθεί από την ολομέλεια της Γερουσίας, στη συνέχεια θα υποβληθεί στην Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Facebook Comments