Τράπεζες: Νέα εθελούσια, λουκέτο ή συγχωνεύσεις θυγατρικών στα Βαλκάνια και bad banks

2 λεπτά ανάγνωση
6 Δεκεμβρίου 2013

Σε τρεις άξονες κινούνται οι κατευθύνσεις που έδωσε στους τραπεζίτες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος.

α) Ο κεντρικός τραπεζίτης συνέστησε στους εκπροσώπους της Alpha, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς να προχωρήσουν στη δημιουργία μηχανισμού  διαχείρισης προβληματικών δανείων, δημιουργώντας τα πιστωτικά ιδρύματα ειδικές διευθύνσεις ή μικρές bad banks.

β) Πρότεινε να μειωθεί περαιτέρω το λειτουργικό κόστος τους κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να εκπονηθούν νέα προγράμματα εθελούσιας εξόδου και να κλείσουν υποκαταστήματα μετά τις συγχωνεύσεις που επέφερε η ανακεφαλαιοποίηση.

γ) Ζήτησε από τους εκπροσώπους των τραπεζών προσοχή στο θέμα των θυγατρικών που βρίσκονται στα Βαλκάνιαα και την Αν. Ευρώπη, ζητώντας να εξετάσουν το ενδεχόμενο αποχώρησης ή συγχωνεύσεων μεταξύ τους.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χ.Α.: Ανθεκτικότητα και ισορροπία μετά από μία συνεδρίαση ακραίας μεταβλητότητας

Σε συνεδρίαση ακραίας μεταβλητότητας, το Χρηματιστήριο απορρόφησε τους κραδασμούς από τη βουτιά

Οι τράπεζες στηρίζουν την άνοδο του Χρηματιστηρίου εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας

Το Χρηματιστήριο διατήρησε την ανοδική του δυναμική, αγνοώντας τις διεθνείς πιέσεις.

Στο ραντάρ της Intesa Sanpaolo οι ελληνικές τράπεζες με σύσταση “buy”

Στο ραντάρ όλο και περισσότερων διεθνών οίκων μπαίνουν οι ελληνικές τράπεζες.