Ολι Ρεν: Τα χειρότερα της κρίσης έχουν περάσει

4 λεπτά ανάγνωση
9 Δεκεμβρίου 2013

«Μπορεί το χειρότερο κομμάτι της κρίσης να έχει περάσει, αλλά βρισκόμαστε ακόμη στο μέσον της διαδικασίας διαχείρισης αυτής της κρίσης», δήλωσε ο Επίτροπος Δημοσιονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Όλι Ρεν και προειδοποίησε το Βερολίνο ότι η δημοσιονομική πολιτική της νέας κυβέρνησης θα ελέγχεται από την Κομισιόν.

Σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο κ. Ρεν έκανε λόγο για αύξηση της εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη, εξέλιξη η οποία, κατά τον ίδιο, συνδέεται με την βελτίωση των κανόνων γύρω από τον έλεγχο των προϋπολογισμών. Σε ό,τι αφορά ειδικά την Γερμανία, επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός που θα κατατεθεί από τη νέα κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» θα ελεγχθεί ενδελεχώς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτιμά ωστόσο ως θετική εξέλιξη την εισαγωγή κατώτατου μισθού, καθώς, όπως εξηγεί, «είναι λογικό η νέα κυβέρνηση να θέλει να αυξήσει την εσωτερική ζήτηση». Επισήμανε ωστόσο ότι «η γερμανική αγορά εργασίας πρέπει να παραμείνει ανοιχτή, ώστε να διατηρηθεί η υψηλή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας».

Ο κ. Ρεν διευκρίνισε ακόμη ότι ο έλεγχος που ασκείται στην Γερμανία για το ισοζύγιο των εξαγωγών της δεν έχει σε καμία περίπτωση χαρακτήρα τιμωρίας, τόνισε ωστόσο ότι οι δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στο εσωτερικό της χώρα είναι τα τελευταία χρόνια περιορισμένες και ανέφερε ότι δεν θα είναι εύκολο για την Γερμανία να συνεχίσει την εξαγωγή τόσο μεγάλου πλούτου και το μέλλον.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστρέφει η Βρετανία στην «αγκαλιά» της ΕΕ;

Η απρόβλεπτη φύση του Ντόναλντ Τραμπ οδηγεί τη Βρετανία προς την σταθερά

Ευρώπη: Ο φόβος ύφεσης επιστρέφει – Τί σημαίνει για την Ελλάδα

Ο φόβος της ύφεσης επανέρχεται δυναμικά στην Ευρώπη.

S&P: Ενεργειακό σοκ φέρνει πληθωρισμό 5% – Κίνδυνος ύφεσης στην Ευρώπη – Στο επίκεντρο η Ελλάδα

Η ενεργειακή κρίση από τη Μέση Ανατολή ανατρέπει την ανάκαμψη της Ευρώπης,