Τσίπρας: Aισιόδοξος για συμφωνία εντός του τρέχοντος μήνα

2 λεπτά ανάγνωση
16 Απριλίου 2015

Τα τέσσερα σημεία διαφωνίας με τους εταίρους και το ΔΝΤ αποκαλύπτει σε δήλωσή του στο πρακτορείο Reuters ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενόψει του Eurogroup της 24ης Απριλίου, δηλώνοντας ωστόσο «αισιόδοξος» για την επίτευξη συμφωνίας εντός του τρέχοντος μήνα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό τα «αγκάθια» είναι οι μεταρρυθμίσεις στην εργασιακή νομοθεσία, το ασφαλιστικό σύστημα, οι αυξήσεις στον ΦΠΑ και η διαχείριση της δημόσιας περιουσίας.

Ο κ. Τσίπρας απέδωσε την έως τώρα μη επίτευξη συμφωνίας σε πολιτική διαφωνία, και όχι σε αδυναμίες σε τεχνικό επίπεδο.

Εξέφρασε ωστόσο τη βεβαιότητα πως η Ευρώπη δεν θα επιλέξει το δρόμο του «ανήθικου και βίαιου οικονομικού εκβιασμού», αλλά θα επιδιώξει αντίθετα να γεφυρώσει τις διαφορές με τη χώρα μας.

Προσέθεσε επίσης πως έως τώρα έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος σε μέτωπα όπως το φοροεισπρακτικό σύστημα και η αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

MSCI: Τί σημαίνει η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά

Η αναβάθμιση από τον MSCI σε ανεπτυγμένες αγορές προσελκύει επενδύσεις και βελτιώνει

Επιτόκια Fed και ECB: Τί σημαίνουν για την Ελλάδα, δάνεια και ανάπτυξη

Οι αποφάσεις επιτοκίων από FED και ΕΚΤ επηρεάζουν άμεσα δάνεια, επενδύσεις, ανάπτυξη

Morgan Stanley: Overweight στην Ελλάδα – Γιατί προτείνει τράπεζες μετά την αναβάθμιση του MSCI

Η Morgan Stanley διατηρεί σύσταση overweight για την Ελλάδα.