Δεν φταίει ότι το κλίμα έχει στραβώσει στην αγορά. Δεν φταίει ότι υπάρχει κάποιος λόγος. Δεν φταίει καν το γεγονός ότι η αγορά είναι ακριβή, αν και η JP Morgan έχει διαφορετική άποψη. Φταίει, ότι το Χ.Α. έγινε πρωτοσέλιδο θέμα ακόμα στις επαρχιακές εφημερίδες των Ηνωμένων Πολιτειών, ως την αγορά με τα περισσότερα κέρδη στο ξεκίνημα του 2014!

Αυτό τρομάζει την επενδυτική κοινότητα και κυρίως τους διεθνείς παίκτες, οι οποίοι, είναι ευνόητο να σπεύδουν να κατοχυρώσουν τα κέρδη που σε άλλες αγορές χρειάζεται ένας χρόνος για να βγάλουν. Απόδοση 25% σε έξι συνεδριάσεις, αντιλαμβάνεστε ότι σε αυτές τις εποχές είναι πολυτέλεια.

Η στήλη επειδή είναι καχύποπτη, οφείλει να καταθέσει στους αναγνώστες της, που επίσης, τόσα χρόνια είναι υποψιασμένοι, ό9τι μετά το τέλος του πάρτι της περασμένης εβδομάδας οι ξένοι οίκοι μας θυμήθηκαν με τις «καλές» εκθέσεις τους. Προφανώς, σκέφτομαι πονηρά, τους διευκολύνει, αυτούς και τους πελάτες τους να προχωρήσουν σε ένα μίνι ξεφόρτωμα κι εδώ είμαστε…

Σημειωτέον, ότι οι ξένοι πουλάνε αφορολόγητα…

Αναζητείστε χρηματιστηριακές που έχουν σχεδόν μηδενική προμήθεια στο intra day… Θα το βρείτε μπροστά σας στο τέλος του χρόνου που θα έχετε να πληρώσετε το χαράτσι… 
Σήμα για short term κίνηση από Φουρλή, χωρίς απαραίτητη ειδησεογραφία. Τα χρηματιστηριακά γραφεία ακολουθούν τις τεχνικές στηρίξεις. Χθες πήγε να βγει μία, κάποια αντίδραση, ποντάροντας όμως, στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας, η οποία σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται στην κατανάλωση και κάποιες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται, όπως στα Βαλκάνια, υπάρχουν ρυθμοί αύξησης του ΑΕΠ.

Στην πώληση μετοχών του ΟΠΑΠ, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός μετοχών που κατέχει άμεσα να κατέλθει σε 15.838.608 μετοχές ήτοι ποσοστό 4,97% του μετοχικού κεφαλαίου, προέβη στις 13.01.2014 η Silchester International Investors. Η προσφορά που βγήκε απορροφήθηκε με τη στήριξη να εντοπίζεται στα 10,40.

Νέες τιμές στόχους για τις μετοχές των Coca Cola και Frigoglass θέτει σε ξεχωριστές εκθέσεις της η IBG. Για τη μετοχή της Coca Cola η IBG θέτει τιμή-στόχο τα 21,80 ευρώ από 20,50 πριν, ενώ διατηρεί τη σύσταση διακράτησης (hold). H χρηματιστηριακή μειώνει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Frigoglass στα 5,50 ευρώ, από 6,30 πριν. Παράλληλα υποβαθμίζει τη σύσταση σε διακράτηση από συσσώρευση (accumulate).
Σύμφωνα με την JP Morgan, οι πρόωρες εκλογές είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη χώρα το 2014, με την πιθανότητα να τοποθετείται πάνω του 50%…  Το σενάριο, η πρώτη Ελληνική έκδοση να αφορά και σε υποθήκη ακινήτων, όπως για παράδειγμα το Ελληνικό, παίζει σοβαρά…

Στην αγορά 280.000 ιδίων μετοχών, συνολικής αξίας 3.245.349,47 ευρώ, προέβη στις 13/1/2014 ο ΟΤΕ, αυξάνοντας το ποσοστό ιδίων μετοχών που κατέχεις το 0,4291054%. Σε ό,τι αφορά τον ΟΤΕ, η JP Morgan αναφέρει στην έκθεσή της ότι έχει τον λιγότερο μοχλευμένο ισολογισμό μεταξύ των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών της δυτικής Ευρώπης που κατέχουν κυρίαρχη θέση στον κλάδο τους.

Η Trastor, κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, γνωστοποιεί ότι κατά την παρούσα φάση δεν υπάρχουν δεσμευτικές συζητήσεις με επενδυτές, εγχώριους ή αλλοδαπούς, προκειμένου να συμμετάσχουν στο μετοχικό της κεφάλαιο.

 

ΧΣ

Facebook Comments