Απώλειες στην Ευρώπη για 6η διαδοχική συνεδρίαση

2 λεπτά ανάγνωση
24 Ιουνίου 2013

Στον απόηχο της υποβάθμισης των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη της Κίνας, από την Goldman Sachs, οι ευρωαγορές υποχώρησαν για 6η διαδοχική συνεδρίαση, διαγράφοντας μάλιστα, τα αποκτηθέντα κέρδη του 2013.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωσε πτώση 1,5% στις 1.115,39 μονάδες, το χειρότερο κλείσιμο από τις 29 Νοεμβρίου.

O DAX υποχώρησε κατά 1,08% στις 7.704 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε πτώση 1,40% στις 3.605. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρησε 1,36% στις  6.029 μονάδες. Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε και το χρηματιστήριο της Μαδρίτης, με τον δείκτη IBEX 35, να υποχωρεί στο 1,86% στις 7.555 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, στις 105,9 μονάδες διαμορφώθηκε τον Ιούνιο έναντι 105,7 μονάδων το Μάιο ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης (IFO), ο οποίος ενισχύθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Σημειώνεται πως οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει πως ο IFO θα ανερχόταν στις 105,9 μονάδες τον Ιούνιο.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βατερλό στα γαλλικά ομόλογα, η απόλυτη ανατροπή στον «χάρτη» των αγορών

Το περιθώριο να αποφύγει μια κρίση χρέους η Γαλλία, τελειώνει, με την

Goldman Sachs: Κέρδη +15% για τις ελληνικές τράπεζες το 2027 – Οι τιμές-στόχοι

Θετικές προοπτικές για τις ελληνικές τράπεζες αναδεικνύει η Goldman Sachs.

Goldman Sachs: Η Γαλλία δοκιμάζει την Ευρωζώνη – Γιατί η Ελλάδα έχει ισχυρότερες άμυνες

Η GS εξετάζει τον κίνδυνο νέας κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.