Ελαχιστοποιείται η παρουσία της Barclays στην Κύπρο στο πλαίσιο της ευρείας αναδιάρθρωσης ων εργασιών της τράπεζας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η συρρίκνωση των εργασιών της τράπεζας έχει ως αποτέλεσμα τον πλεονασμό υπαλλήλων της και την εφαρμογή σχεδίου αφυπηρέτησης.

Την πιθανή «ελαχιστοποίηση των εργασιών» της βρετανικής τράπεζας φέρνει στην επιφάνεια εγκύκλιος της συντεχνίας των τραπεζοϋπαλλήλων ΕΤΥΚ.

Αναφέρει πως μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις με την Barclays κατέληξαν σε συμφωνία για τον αριθμό προσωπικού που θα παραμείνει και το ύψος της αποζημίωσης του σχεδίου αφυπηρέτησης.

Σύμφωνα με εγκύκλιο της ΕΤΥΚ, επιτεύχθηκε η παραμονή σχεδόν διπλάσιου αριθμού προσωπικού απ’ ότι ήταν η αρχική τοποθέτηση της Barclays με τη διατήρηση και των δύο καταστημάτων ενός στη Λευκωσία και ενός στη Λεμεσό. Παράλληλα, βελτιώθηκαν οι αποζημιώσεις με βάση το προτεινόμενο σχέδιο αφυπηρέτησης.

Η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι η συρρίκνωση των εργασιών της Barclays στην Κύπρο αποτελεί μέρος του παγκόσμιου σχεδιασμού αναδιάρθρωσης της βρετανικής τράπεζας.
 

Facebook Comments