Η LAMDA Development ανακοίνωσε ότι κατέθεσε στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) δεσμευτική προσφορά, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας, για την απόκτηση του ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.».

Η προσφορά της LAMDA Development S.A. υποστηρίζεται από το Global Investment Group που απαρτίζεται από την εταιρεία Al Maabar από το Abu Dhabi, από την κινεζικό όμιλο Fosun Group, καθώς και από ευρωπαϊκά κεφάλαια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Αl Maabar είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες real estate μικτής χρήσης στην ευρύτερη περιοχή της Mέσης Aνατολής και της Βορείου Αφρικής. Είναι θυγατρική της Mubadala Development, εταιρείας με κρατικά επενδυτικά κεφάλαια (sovereign fund) του Αbu Dhabi.

Η Fosun Group, η οποία δημιουργήθηκε το 1992 και έχει έδρα τη Σαγκάη, είναι ένας από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους της Kίνας και διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Δραστηριοποιείται στους τομείς της βιομηχανίας, των επενδύσεων, της διαχείρισης περιουσίας και των ασφαλειών.

O διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου, επισήμανε ότι η συνολική επενδυτική πρόταση, που αποτελεί το μεγαλύτερη ιδιωτικό έργο που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, εφόσον υλοποιηθεί, θα ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ και θα έχει – μεταξύ άλλων – ως άμεσες συνέπειες τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων άμεσων θέσεων εργασίας, την αξιοποίηση του παραγωγικού δυναμικού της ελληνικής επιχειρηματικότητας, αλλά και την ουσιαστική περιβαλλοντική αναβάθμιση της Αττικής με τη δημιουργία ενός βιώσιμου πάρκου 2.000.000 τ.μ., το οποίο θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της επένδυσης.

Facebook Comments