ΔΝΤ: Εγκρίθηκε η δόση των 83,3 εκατ. για την Κύπρο

MarketNews

ΔΝΤ: Εγκρίθηκε η δόση των 83,3 εκατ. για την Κύπρο , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Την έγκριση της νέας δόσης για την Κύπρο ανακοίνωσε το δ.σ. του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), το ύψος της οποίας φθάνει στα 83,3 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Ταμείου η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος στήριξης από Διευρυμένο Πιστωτικό Μηχανισμό, ύψους 891 εκατ. SDR (Ειδικών Τραβηκτικών Δικαιωμάτων), δηλαδή περίπου ενός δισ. ευρώ.

Η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης για την κυπριακή οικονομία επιτρέπει την εκταμίευση 74,25 εκατ. SDR (περίπου 83,3 εκατ. ευρώ). Επισημαίνεται ακόμη ότι το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου ενέκρινε την τροποποίηση των κριτηρίων απόδοσης για τους δημοσιονομικούς στόχους τέλους Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρόγραμμα έχει ως στόχο την σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας, την επίτευξη της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και την στήριξη της ανάκαμψης για τη διατήρηση της ευημερίας του πληθυσμού.