Ο χρυσός κινήθηκε υψηλότερα την προηγούμενη εβδομάδα με το πολύτιμο μέταλλο να σημειώνει άνοδο 0.52% στα $1.300 πριν από το κλείσιμο της Νέας Υόρκης την Παρασκευή.

Η άνοδος έρχεται ως αποτέλεσμα της γενικευμένης αποστροφής ρίσκου αυτή την εβδομάδα, λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας και της υποχώρησης του δολαρίου στις αγορές, η οποία συνέχισε να προσφέρει στήριξη στην ανοδική κίνηση του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να επιστρέφει σε επίπεδα Φεβρουαρίου.

Κοιτώντας το οικονομικό ημερολόγιο αυτής της εβδομάδας, βλέπουμε την απόφαση επιτοκίων από την FOMC, την ανακοίνωση Α.Ε.Π για το πρώτο τρίμηνο στις Η.Π.Α και την ανακοίνωση των NFPs να ξεχωρίζουν.

Η Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να συνεχίσει το “taper” για ένα ακόμη μήνα περικόπτοντας το QE κατά $10 δις και φτάνοντας τη ποσοτική χαλάρωση στα $45 δις σε μηνιαία κλίμακα. Αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ακολουθούμενη πολιτική θα μεταβληθεί θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην ανακοίνωση που θα συνοδεύσει την απόφαση για στοιχεία σχετικά με τις προσδοκίες της FED για τα επιτόκια.

H ανακοίνωση για το Α.Ε.Π πρώτου τριμήνου αναμένεται την Τετάρτη με την αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος να αναμένεται στο 1.2% (Q/Q) κάτω από το 2,6% στο τέταρτο τρίμηνο του 2013, εξαιτίας και των δυσμενών καιρικών συνθηκών στις αρχές του έτους που επέδρασαν αρνητικά στο Α.Ε.Π. Η απασχόληση τον Απρίλιο αναμένεται να βρεθεί ενισχυμένη στις 215Κ θέσεις εργασίας, ενώ το ποσοστό της ανεργίας αναμένεται να ανακοινωθεί μειωμένο στο 6,6%$ από 6,7%.

Από πλευράς τεχνικής ανάλυσης η γενικότερη εικόνα παραμένει πτωτική για το χρυσό, καθώς βρίσκεται κάτω από τις αντιστάσεις των $1.327/34. Μέχρι τα $1.327 σημαντική περιοχή αντίστασης βρίσκεται στα $1.300/7 όπου ο Κ.Μ.Ο 200 ημερών, το 50% Fib από τα υψηλά Μαρτίου βρίσκονται στο επίκεντρο. Κρίσιμες στηρίξεις βρίσκονται στα $1.260/70 με μία ενδεχόμενη διάσπαση να ανοίγει το δρόμο για χαμηλότερα στα $1.178/80.

Συνοπτικά: Η σημαντικότερη περιοχή αντιστάσεων για το χρυσό βρίσκεται στα $1.327/34, με το πολύτιμο μέταλλο να έχει πτωτική τάση κάτω από αυτά τα επίπεδα. Η σημαντικότερη αιτία για να μην επιβεβαιωθεί η πρόβλεψή μας, θα ήταν μία γενικευμένη αποστροφή ρίσκου από την αγορά που θα αύξανε τις τοποθετήσεις στο πολύτιμο μέταλλο.

Facebook Comments