Είναι πλέον βέβαιο. Ο Τσίπρας έχει αποφασίσει να δώσει τα πάντα στην Μέρκελ, ελπίζοντας ακόμα σε ανταλλάγματα, που θα του επιτρέψουν να παραμείνει όσο γίνεται, στην εξουσία και να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημία στις εκλογές. Της έδωσε την συμφωνία με τα Σκόπια. Θα της δώσει κι αυτό που ζητάει με την μεγαλύτερη πίεση. Την επιστροφή των μεταναστών, που πέρασαν αρχικά από την Ελλάδα και κατέληξαν στην Γερμανία. Ο πρωθυπουργός, όπως δήλωσε και στην εφημερίδα Financial Times, θα κάνει το χατίρι της γερμανίδας καγκελαρίου, που κινδυνεύει ακόμα και με πτώση από την εξουσία στην χώρα της, ελπίζοντας σε οικονομικά ανταλλάγματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χιλιάδες μετανάστες, που κατά την Τασία Χριστοδουλοπούλου «λιάζονται και μετά εξαφανίζονται», θα επανεμφανισθούν στην Ελλάδα και στις πλατείες. Αφού είχαν «εξαφανισθεί» γιατί είχαν πάει στην Γερμανία κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Γιατί το κάνει αυτό; Μα γιατί ελπίζει ότι θα του δώσουν ανάσα με την μείωση των συντάξεων, που έχει προνομοθετηθεί για το τέλος του έτους. Δηλαδή, ελπίζει ότι δεχόμενος πίσω χιλιάδες, κατά τεκμήριο μουσουλμάνους, μετανάστες, θα λάβει ως αντάλλαγμα την αναβολή για το τέλος του χρόνου της νέας μείωσης των συντάξεων, που γνωρίζει ότι δεν μπορεί να αντέξει πολιτικά κι εκλογικά. Καθώς από τον χρόνο επιβολής αυτού του μέτρου, θα εξαρτηθεί κι ο χρόνος των εκλογών.

Για την κυβέρνηση, επιδίωξη είναι να διεξαχθούν οι εκλογές τον Μάϊο 2019, μαζί με τις ευρωεκλογές, που εκτιμά ότι θα του επιτρέψουν να πάρει μια μικρή ανάσα. Γνωρίζει όμως με νέες περικοπές στις συντάξεις, δεν θα μπορούσε σε καμιά περίπτωση να πάει στις κάλπες χωρίς να υποστεί δεινή ήττα. Και γι’ αυτό επιδιώκει να αναστείλει την επιβολή του επαχθούς κι αντιλαϊκού αυτού μέτρου για μετά τον Μάϊο. Και για να το πετύχει αυτό, θα δεχτεί πίσω ακόμα και τους μουσουλμάνους μετανάστες και πρόσφυγες, που δεν έχουν λάβει άσυλο στην Γερμανία. Δηλαδή, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε «αποθήκη ψυχών» για πρόσκαιρα εκλογικά οφέλη του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, αυτή είναι η νοοτροπία τους.

Facebook Comments