Το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ θα αφορά το πρώτο εσωκομματικό δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 5 και 6 Απριλίου και θα ψηφίσουν τα μέλη του κόμματος. Αυτή θα είναι η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα προς την Πολιτική Γραμματεία και η εισήγηση του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος προς την κεντρική επιτροπή που συνεδριάζει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 15 και 16 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής στο ερώτημα δεν θα συμπεριλαμβάνεται εκδοχή χωρίς το «ΣΥΡΙΖΑ» να παραμένει ως πρώτο συνθετικό και να προτείνονται δύο ονόματα για το δεύτερο συνθετικό μετά την παύλα. «Παίζει» και το σημερινό – άτυπο ωστόσο –  «Προοδευτική Συμμαχία», είναι ωστόσο πιθανό να προταθούν άλλα ονόματα που θα παραπέμπουν στην πρόοδο, τη σοσιαλδημοκρατία, την οικολογία.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση έχει δώσει το «οκ», αλλά αναμένεται η στάση της στην φερόμενη ως επικείμενη πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα να βάλει μπροστά διαδικασία εσωκομματικών δημοψηφισμάτων για όλα τα επίμαχα θέματα στον ΣΥΡΙΖΑ (όνομα, ιδεολογία, γραμμή κλπ), αν ο διχασμός συνεχιστεί και οι συνεδριάσεις στα όργανα δεν καταφέρνουν να καταλήγουν σε ουσιαστική συμφωνία και κοινή συνισταμένη. 

Facebook Comments