Πότε θα αποφασίσει τον ανασχηματισμό ο Κυριάκος

MarketNews

Πότε θα αποφασίσει τον ανασχηματισμό ο Κυριάκος, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε άλλη μια συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε τα σενάρια εκλογών και ανασχηματισμού. Προφανές. Ποιος πρωθυπουργός, άλλωστε, προαναγγέλλει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα; 

Και αν για τις εκλογές δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να συζητάμε, ο ανασχηματισμός είναι μια ρεαλιστική επιλογή του κ. Μητσοτάκη. Βεβαίως, δεν θα προβεί σε αλλαγές μεσούσης της κρίσης ή όταν του το υποδεικνύουν δημοσιογράφοι και δημοσιολογούντες. Ένας πρωθυπουργός με τέτοιο βαθμό αποδοχής θα επιλέξει ο ίδιος τον πολιτικό χρόνο των παρεμβάσεων του στο κυβερνητικό σχήμα. 

Κάπως έτσι κερδίζουν έδαφος τα σενάρια ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει κάποιες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά τα μέσα Αυγούστου. Θα έχει κάνει μια σύντομη ανάπαυλα εκεί κοντά στον Δεκαπενταύγουστο και θα έχει σκεφτεί. Ίσως να θέλει να πάει και στη ΔΕΘ με μια…σπρωξιά προς τα εμπρός, προκειμένου να περιγράψει το οικονομικό πρόγραμμα από εδώ και πέρα. Ο συμβολισμός της 7ης Ιουλίου, πάντως, δεν παίζει ιδιαίτερα στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη, ιδίως από τη στιγμή που η πανδημία είναι ακόμα παρούσα και οι υπουργοί είναι αντιμέτωποι με σημαντικές προκλήσεις στα χαρτοφυλάκια τους. 

Σε κάθε περίπτωση, ένα είναι σαφές: ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει διορθώσεις στο κυβερνητικό σχήμα όταν το κρίνει αυτός και όχι όταν πυκνώσουν οι διαρροές περί τούτου. Η ώρα αυτή ακόμα δεν έχει έρθει. 

Ο εξ απορρήτων