Η είδηση ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος πήγε για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Τζιά για να…»ξεσκάσει» και πήρε μαζί του δύο αστυνομικούς φρουρούς, που κόστισαν στο σκληρά φορολογούμενο Έλληνα πολίτη 900 ευρώ για δύο νύχτες (αλήθεια σε σουίτα άραγε διέμεναν;) με ενόχλησε σφόδρα. Γιατί αναδεικνύει την καθεστωτική νοοτροπία αυτών, που μας κυβερνούν. Κατ’ αρχάς, αν ήμουν στη θέση του κ. Τζανακόπουλου δεν θα έφευγα για τριήμερο. Το βρίσκω άκρως προκλητικό σε μια εποχή, που η κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά από τις αποτυχημένες κυβερνητικές πολιτικές. Αλλά και πάλι αν αποφάσιζε να πάει, ας πήγαινε με τα δικά του χρήματα. Όχι με τα χρήματα, που θα πληρώνονταν με έκτακτη χρηματοδότηση από το πτωχευμένο Δημόσιο Ταμείο. Επιπρόσθετα, θεωρώ ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχει ανάγκη αστυνομικής συνοδείας σε ένα νησί, και μάλιστα σε ένα μικρό νησί όπως η Τζιά, όπου πάει για αναψυχή. Να σημειώσω εδώ ότι ούτε καν ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν διαθέτει αστυνομική συνοδεία κατά τις μετακινήσεις του και πάντως στις ιδιωτικές του στιγμές, καθώς το τριήμερο στην όμορφη Κέα δεν ήταν προφανώς στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Είναι προφανές ότι ο υπουργός Επικρατείας, κι όχι μόνο, κάνει την μεγάλη ζωή. Όταν ο ίδιος ομολογεί ότι ζούσε δύο χρόνια άνεργος στο Αιγάλεω και το θεωρεί αυτό βάρος αβάστακτο, που τον έχει σφραγίσει, είναι προφανές ότι βγαίνοντας από την ανεργία ωσάν νεόπλουτος επιδιώκει να ζήσει την μεγάλη ζωή τώρα που απέκτησε την εξουσία, που τόσο αυτός όσο κι οι σύντροφοι του ονειρεύονταν επί χρόνια. Να θυμίσω ότι ο άνεργος στο Αιγάλεω, κατά δήλωση του, Τζανακόπουλος δεν υπήρξε ούτε καν αιρετός. Δεν εκτέθηκε ποτέ στην δημόσια βάσανο. Δεν κατήλθε στις εκλογές. Δεν πήρε την ψήφο των πολιτών, Δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του λαού. Απλώς και μόνον ήταν «κολλητάρι» του Αλέξη Τσίπρα. Που όταν έγινε, κάτω από τις γνωστές συνθήκες, πρωθυπουργός του είπε: «Τι θέλεις να σε κάνω Δημήτρη μου, να σε κάνω υπουργό για να ζήσεις κι εσύ τα μεγαλεία της εξουσίας, που επιτέλους την αποκτήσαμε;». Κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα. Κι ο κ. Τζανακόπουλος δεν είναι η μοναδική παρόμοια περίπτωση. Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν σήμερα, επί χρόνια πεινασμένοι για θέσεις, αξιώματα, ισχύ, ζουν σήμερα το όνειρο του. Δυστυχώς το ζουν εις βάρος μας.

Κι αυτός είναι ο λόγος, που με κάθε τρόπο, αδιαφορώντας για το μέλλον και την προοπτική της ελληνικής κοινωνίας, που φτωχαίνει κι εξαθλιώνεται, προσπαθούν να διατηρήσουν πάση θυσία την καρέκλα τους. Η ιδεολογία της καρέκλας παίρνει νέα τροπή, νέος περιεχόμενο στα χέρια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Βλέπετε, όπως έλεγε ο λόρδος Άκτον, «η εξουσία διαφθείρει κι η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα». Κι αυτό έχει επιβεβαιωθεί παντού όπου έχει επιβληθεί η αριστερά στον κόσμο

Facebook Comments