Βουτιά κάτω από τα $1,12 για το ευρώ

2 λεπτά ανάγνωση
19 Μαΐου 2015

Νέες ισχυρές απώλειες, που διευρύνθηκαν μετά τις δηλώσεις Κερέ για ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ, σημειώνει το ευρώ, υποχωρώντας κάτω από τα 1,12 δολάρια.

Σημειώνεται ότι το ευρώ, βρίσκεται σε κλοιό πιέσεων τις τελευταίες ημέρες τόσο λόγω του εντεινόμενου κλίματος αβεβαιότητας γύρω από τις ελληνικές διαπραγματεύσεις όσο και της ανοδικής αντίδρασης του δολαρίου μετά τα χαμηλά τεσσάρων μηνών της προηγούμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε έναντι του ευρώ για πρώτη φορά σε διάστημα 5 ημερών, σημειώνοντας άνοδο 0,85% στα 1,1354 δολ/ευρώ. Την Παρασκευή διολίσθησε μέχρι τα $1,1467 υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή «εξαφανίζει» τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια

Ο πόλεμος στο Ιράν και το παγκόσμιο ενεργειακό σοκ αλλάζουν εκ νέου

Ευρώ: Προς τη χειρότερη επίδοση διετίας – Πτώση έως 1,13 δολάρια

Το ευρώ βρίσκεται σε τροχιά σημαντικής υποχώρησης, καταγράφοντας τη χειρότερη τριμηνιαία επίδοση

Ελβετικό φράγκο: Νέες επιβαρύνσεις και «ανάσα» έως 50% με ρύθμιση

Ένα νέο κύμα πιέσεων πλήττει τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο.