Επαφές Κέρι με Ευρωπαίους αξιωματούχους και Αμπάς

4 λεπτά ανάγνωση
5 Σεπτεμβρίου 2013

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα συζητήσει το θέμα της Συρίας, την κατάσταση στην Αίγυπτο και το Μεσανατολικό με Ευρωπαίους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της περιοδείας που θα πραγματοποιήσει το σαββατοκύριακο σε τρεις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το Βίλνιους, το Παρίσι και το Λονδίνο ενώ θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σχεδιάζει να αναχωρήσει αύριο Παρασκευή για το Βίλνιους της Λιθουανίας, της χώρας που ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το τρέχον εξάμηνο και φιλοξενεί τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Ο Κέρι και οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του θα συναντηθούν το Σάββατο για να εξετάσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Συρία και την Αίγυπτο καθώς και τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Κέρι θα βρεθεί στο Παρίσι για να συναντηθεί με υψηλόβαθμους Γάλλους αξιωματούχους ενώ την Κυριακή θα δει εκπροσώπους του Αραβικού Συνδέσμου και θα τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Η Ψάκι σημείωσε όμως ότι “αναμφίβολα” θα συζητηθεί και το θέμα της Συρίας.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Fed: Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ φρενάρει τις μειώσεις επιτοκίων

Η Fed βλέπει ξανά δύσκολη εξίσωση μπροστά της.

Πετρέλαιο: Νέα άνοδος μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο Ιράν

Νέες ανοδικές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές πετρελαίου.

Οι Δρούζοι οξύνουν τη σύγκρουση Ισραήλ-Συρίας

Σε διεύρυνση της ευθείας σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Συρίας οδηγεί ο απόηχος