Έρευνα σε βάρος της Ρωσίας για εγκλήματα πολέμου στη Συρία ζητά ο Κέρι

4 λεπτά ανάγνωση
7 Οκτωβρίου 2016

Έρευνα σε βάρος της Ρωσίας για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου σε βάρος αμάχων στη Συρία ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι, σε μία ακόμα ένδειξη ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Μόσχα έχουν «παγώσει».

Ο κ. Κέρι δήλωσε πως η Ρωσία και το συριακό καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ οφείλουν στην υφήλιο «κάτι παραπάνω από μία εξήγηση» για τους αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς νοσοκομείων στο Χαλέπι και άλλες πόλεις.

Κατηγόρησε τη Δαμασκό για στοχευμένη στρατηγική «τρομοκράτησης αμάχων» και σημείωσε πως τέτοιες ενέργειες «ζητούν μία κατάλληλη έρευνα για εγκλήματα πολέμου».

Ο αμερικανός ΥΠΕΞ απέρριψε μάλιστα κατηγορηματικά τις αιτιάσεις για κατά λάθος χτυπήματα, υπογραμμίζοντας ότι οι επιθέσεις εναντίον ευάλωτων στόχων είναι πλέον «πολύ πέρα» από τυχαίες.

Η κίνηση Κέρι έρχεται λίγες ημέρες μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας που είχαν συμφωνήσει ΗΠΑ και Ρωσία για τη Συρία, που οδήγησε την Ουάσιγκτον να διακόψει τους διαύλους επικοινωνίας με τη Μόσχα για το ζήτημα.

Η αμερικανική διπλωματία κατηγόρησε το Κρεμλίνο ότι είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί να επιβάλει τους όρους της κατάπαυσης του πυρός στο καθεστώς Άσαντ, προσθέτοντας ακόμα και ότι το ζευγάρι Μόσχα – Δαμασκός επιδιώκει πλέον στρατιωτική λύση στην κρίση.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Λαγκάρντ: Καλή είδηση η συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν, αλλά η ενέργεια πιέζει ήδη την Ευρώπη

Η Κριστίν Λαγκάρντ βλέπει θετικά την προκαταρκτική συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν.

ΗΠΑ – Ιράν: Τί σημαίνει η συμφωνία για την παγκόσμια οικονομία

Η προκαταρκτική συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν αλλάζει άμεσα το κλίμα στην παγκόσμια

Χρυσός: Άλμα πάνω από τα $4.300 μετά την αποκλιμάκωση ΗΠΑ – Ιράν

Ο χρυσός κάνει ισχυρό άλμα τη Δευτέρα, καθώς οι αγορές βλέπουν νέα