Ευρωζώνη: Χαμηλότερη του αναμενόμενου η ανάπτυξη στο γ΄3μηνο

2 λεπτά ανάγνωση
7 Δεκεμβρίου 2018

Η οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε βραδύτερα από ό,τι αναμενόταν στο τρίμηνο μέχρι τον Σεπτέμβριο, κυρίως λόγω της μείωσης των εξαγωγών, ενώ η αύξηση των αποθεμάτων, τόνωσε τη δραστηριότητα.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η εξασθένιση των εξαγωγών επηρέαζε αρνητικά την ανάπτυξη το 2018, σε μια αντίθεση από το περασμένο έτος όταν η αύξηση των εξαγωγών βοήθησε την οικονομία της ευρωζώνης να καταγράψει την ισχυρότερη επίδοση της δεκαετίας.

Τα νέα στοιχεία υποδηλώνουν ότι χωρίς τη συσσώρευση των αποθεμάτων, η οικονομία θα είχε συρρικνωθεί στο γ΄ τρίμηνο. Μια αύξηση των αποθεμάτων μπορεί να οδηγήσει σε περιορισμό της ανάπτυξης στα επόμενα τρίμηνα, καθώς οι επιχειρηματίες καλύπτουν τις παραγγελίες των καταναλωτών με αγαθά που έχουν ήδη κατασκευάσει.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ – PPC blue Ρουμανίας: Εγκαθιστούν 106 σημεία ταχείας και υπερταχείας φόρτισης σε μεγάλες ευρωπαϊκές διαδρομές

Νέα ευρωπαϊκή χρηματοδότηση εξασφάλισαν από κοινού η ΔΕΗ και η PPC blue

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Προειδοποίηση Moody’s για Ελλάδα: Ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας επιστρέφει

Σήμα κινδύνου για την ελληνική οικονομία εκπέμπει η Moody’s Analytics.