Fed: Περιορισμό του προγράμματος QE κατά $10 δισ. το Σεπτέμβριο

2 λεπτά ανάγνωση
9 Σεπτεμβρίου 2013

Σε περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης κατά 10 δις. δολ. από τα 85 δις. δολ. μηνιαίως, θα προχωρήσει η Federal Reserve στη συνεδρίαση της νομισματικής της επιτροπής τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters.

Σχεδόν οι τρεις στους τέσσερις από τους 69 οικονομολόγους οι οποίοι ερωτήθηκαν μετά τα μικτά δεδομένα για την απασχόληση τα οποία ανακοινώθηκαν την Παρασκευή απάντησαν ότι αναμένουν η Fed να ανακοινώσει ότι μειώνει τον όγκο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που έχει θέσει σε εφαρμογή, μετά τη σύνοδό της την 17η και 18η Σεπτεμβρίου.

Μόλις οι 25 από τους 41 οικονομολόγους που είχαν ερωτηθεί σχετικά τον περασμένο μήνα είχαν πει ότι αναμένουν μια τέτοια εξέλιξη.

Η Fed αγοράζει αξιόγραφα —κυρίως δεκαετή ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου και χρεόγραφα βασισμένα σε υποθήκες— ύψους 85 δισεκ. δολαρίων το μήνα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμιο sell off στα ομόλογα: Πληθωρισμός, πετρέλαιο και πολιτική κρίση στη Βρετανία τρομάζουν τις αγορές

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

ΗΠΑ: «Έκρηξη» στον πληθωρισμό παραγωγού στο 6% – Σήμα κινδύνου για νέες ανατιμήσεις

Νέο ισχυρό σοκ δέχεται η αμερικανική οικονομία από το μέτωπο του πληθωρισμού.
Εκτακτες ειδησεις Ελλαδα

Χρυσός: Γιατί χάνει τον ρόλο του ως ασφαλές καταφύγιο – Οι προβλέψεις Morgan Stanley και UniCredit

Ο χρυσός, παραδοσιακό ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους κρίσης, εμφανίζει ασυνήθιστη αδυναμία εν