Για γενική ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή σε περίπτωση δυτικού χτυπήματος προειδοποιεί ο Άσαντ

3 λεπτά ανάγνωση
2 Σεπτεμβρίου 2013

Για γενική ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή σε περίπτωση δυτικού χτυπήματος στη Συρία προειδοποίησε ο σύρος πρόεδρος, Μπασάρ Αλ Άσαντ, τη Δευτέρα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ο κ. Άσαντ χαρακτήρισε τη Μέση Ανατολή «πυριτιδαποθήκη».

Πρόσθεσε δε ότι η Γαλλία θα αντιμετωπίσει «αρνητικές επιπτώσεις για τα συμφέροντά της» εάν λάβει μέρος στην υπό τις ΗΠΑ σχεδιαζόμενη στρατιωτική επιχείρηση κατά της Συρίας, με αφορμή την πολύνεκρη επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου στη Δαμασκό, την οποία μέρος της διεθνούς κοινότητας χρεώνει στο συριακό καθεστώς.

Ο σύρος πρόεδρος κατηγόρησε ανοικτά τους ομολόγους του των ΗΠΑ και της Γαλλίας, κ.κ. Ομπάμα και Ολάντ αντίστοιχα, ότι δεν έχουν παρουσιάσει μέχρι στιγμής ούτε ένα αξιόπιστο στοιχείο για την ενοχή του συριακού καθεστώτος σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη επίθεση με χρήση του νευροπαραλυτικού αερίου Σαρίν.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ.Στουρνάρας : «Η αστάθεια θα παραμείνει υψηλή»

Συντονισμένες επενδύσεις σε ενεργειακές υποδομές, διασυνδέσεις και διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας συστήνει

Risk assets χρυσός και πετρέλαιο – Τί βλέπουν Jefferies, Citi και UBS

Σε ένα εξαιρετικά εύθραυστο γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον κινούνται πλέον οι διεθνείς

Fitch: Ψήφος εμπιστοσύνης στα ελληνικά μέτρα για την ενέργεια

Η Fitch προειδοποιεί ότι παρατεταμένα μέτρα στήριξης για την ενέργεια μπορεί να